Félmilliárd a pécsi vásárcsarnokra

A kormány félmilliárd forintos támogatásának segítségével szerzi meg az önkormányzat azt a telket, amelyen megépülhet az új pécsi vásárcsarnok. Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint az ingatlan eddigi tulajdonosával már megszületett az elvi megállapodás, így összességében 680 millió forintért a városé lesz a terület – a közgyűlés csütörtökön adja áldását az ügyletre.

A Modern Városok Program keretében elsőként Pécs részesül állami támogatásban az új vásárcsarnok megépítéséhez szükséges – 14 ezer négyzetméteres – telek megvásárlásához adott félmilliárdos hozzájárulás révén.

vásárcsarnok-csizi sajtótájékoztató, hl04
Csizi Péter szerint ütemezetten halad a beruházás

– Szükséges, hogy XXI. századi körülményeket biztosító vásárcsarnok álljon a pécsiek rendelkezésére, hiszen a mostani épület sem tematikájában, sem méreteiben, sem felszereltségében és sem külső arculatában nem méltó városunkhoz és a mai vásárlási kultúrához – mondta Csizi Péter a keddi sajtóeseményen.

A politikus hozzátette, az új komplexum előkészítése zajlik, a tervezést elindító versenyeztetés és az ötletpályázat első köre lezárult, az önkormányzat pedig már meghatározta azokat a szakmai irányelveket, amelyek szerint a pályázóknak újra kell gondolniuk saját terveiket.

vásárcsarnok-csizi sajtótájékoztató, hl02
Hamarosan elindulhatnak a munkagépek a területen

– A mostani kormányzati segítség azt jelenti, hogy a 680 milliós vételár legnagyobb részét az állam állja, ma még nem lehet pontosan tudni, hogy mekkora lesz az uniós támogatás összege, de 60-80 millió forintot tudunk majd erre fordítani, így a pécsi önkormányzatnak mindössze százmillió forintjába kerül a telek megvásárlása.

A politikus hangsúlyozta, hogy ez a támogatás a céljának megfelelően a munkahelyteremtést és a helyi gazdaság, a kiskereskedelem erősítését szolgálja. A projekt ütemezetten halad, a szakma jelenleg is dolgozik a terveken.

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Érdekes lenne, ha megírnák, hogy hogy hívják a magánszemélyt, akitől megvásárolták a telket, és azt is hogy hogyan és mennyiért jutott hozzá!

 2. El nem tudom képzelni, hogy abban a
  városban, ahol a Nádort is képtelenség működtetni, 680 milliót érjen
  bármilyen telek bárkinek, miközben tele vagyunk gödrökkel és
  foghíjakkal. Akkor inkább épüljön máshol, ezt a pénzt meg költsék valami
  értelmesre. Amúgy szerintem Pécs az egyetlen város, amely csakis
  önerőből, hitelből újítja meg a tömegközlekedést, a vízvezetékeket és a
  közvilágítást, miközben a kormány kötéltáncot jár, hogy szórja ki az
  uniós forrásokat (a lehető leggyorsabban).

Comments are closed.