Félszáz program a múzeumokban

Igazi programkavalkád lesz a pécsi belvárosban és a Mecsekben szombaton este, hiszen a múzeumok éjszakáján tizenöt helyszínen több mint ötven program vár 3-4 ezer pécsit és turistát. Olyan új tárlatokra is el lehet menni kedvezményes áron, mint a Victor Vasarely fiának, Yvaralnak munkáiból nyílt kiállítás, a Chagall-gyűjtemény vagy a vadonatúj, ókori Pécset bemutató régészeti tárlat.

hirdetés

Mint azt Walterné Müller Judit, a programokat szervező Janus Pannonius Múzeum megbízott igazgatója elmondta, az intézmény minden kiállítóhelyére, így az időszakos tárlatokra is várják a látogatókat az este hat és éjfél között zajló programokon.

Megnézhetjük, milyen volt Pécs 1800 éve...
Megnézhetjük, milyen volt Pécs 1800 éve…

A kiállítások mellett több mint ötven különféle esemény várja az érdeklődőket, a tárlatvezetések mellett lesznek koncertek, foglalkozások, kézműves söröket és cipókat lehet megkóstolni, emellett botanikai és régészeti jellegű éjszakai túrákat is tartanak a Mecsekben.

Őri László, Pécs fideszes alpolgármestere azt mondta, a baranyai megyeszékhely méltán viseli a kultúra városa szlogent már évek óta, ugyanis a település rendelkezik a főváros után a legtöbb múzeumi kiállítóhellyel és a legnagyobb gyűjteménnyel.

Mint mondta, egy átlagos napi forgalom tízszerese, 3-4 ezer ember fordul meg tárlatokon és a programokon a múzeumok éjszakáján, amelyet idén már 13. alkalommal rendeznek meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi évhez képest több új kiállítás anyaga tekinthető meg ezen a napon, míg Csontváry Kosztka Tivadar festményei júliustól fél éven át Budapesten lesznek láthatóak, de ezen a hétvégén még Pécsen is megtekinthetők.

A teljes programsor ITT érhető el.