Feltárják Pécs problémáit

Munkacsoport alakult a városházán azon régi  problémás ügyek tisztázására, amelyek hosszú évek óta megosztják a pécsieket. Egyebek mellett erről is szó esett a Fidesz helyi elnökségének szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő tartott.

hirdetés

A Fidesz pécsi elnöksége mérleget vont az elmúlt évről és iránymutatást adott a városvezetésnek az idei esztendőre, emellett Hoppál Péter az elért sikerekről is beszámolt.

Kiemelte, hogy míg 2010-ben több mint 11 százalékos volt a munkanélküliség az országban, addig jelenleg mindössze 4,5 százalék, Pécsen pedig a 2010-es 12 százalékról hét százalékra esett vissza.

– Bizakodásra ad okot, hogy Pécsen jelenleg mindössze valamivel több mint négyezren keresnek munkát, célunk, hogy ők is minél előbb el tudjanak helyezkedni. A következő időszakban mintegy 30 milliárd forintnyi TOP-forrás nyílik meg a város előtt, bízunk abban, hogy segítségével egyre több munkahely jön létre Pécsen – fogalmazott a politikus.

„Minden fillérért le kell hajolni”

Az elmúlt két évben hat új – többségükben nemzetközi – vállalat érkezett Pécsre. Meg kell becsülni őket, ahogy a képviselő hangsúlyozta „minden fillérért le kell hajolnunk”, hiszen ittlétük sok munkahelyet teremt – hangzott el.

Ami Pécs költségvetési helyzetét illeti, nagyjából „egyensúlyban van a város”, mindössze pár százmilliós a hiány.

Ugyanakkor a szocialista városvezetés idején kialakult számos probléma, amely még megoldásra vár, ezért munkacsoportot hoztak létre. A Juhászné Müllner Marianna által elnökölt ideiglenes testület havonta egy-egy problémakört elemez és dolgoz fel, felderítve, hogy miként kezdődtek és hol tartanak jelenleg. Elsőként a Magasházzal foglalkoznak majd, de a Jókai tér régi burkolatát és az IMS-technológiával épült iskolákat is kivesézik hamarosan.

Hoppál Péter reméli, hogy 2017-ben is folytatódnak a pozitív tendenciák, javulnak a foglalkoztatási adatok, s „nemcsak Magyarország, de Pécs is tovább erősödik”.

  • Fóris Béla

    Úgy megerősödtünk, hogy már majdnem százan megfagytak, az ingyenes ételosztásoknál száz méteres sorok állnak, nő a szegénység, Európa egyik legszegényebb országa lettünk a fityesz-kdnp és az kis geci bölcs vezetése alatt. Míg az ország egyre szegényebb a figyeszes vezetók nagy vonalúan bánnak a közpénzekkel, és egyre jobban élnek.