Felújított műfüves pályát adtak át a PEAC-nál

A PMFC stadionja mellett, a már a Pécsi Tudományegyetem birtokában lévő területen található műfüves focipálya borítását az elmúlt hetekben teljes egészében kicserélték, így gyakorlatilag egy új pályát adhatott át az egyetemi sportklub, a PEAC ma délelőtt.

Sokan talán már nem is emlékeznek arra, hogy mikor épült meg a PMFC stadionja melletti műfüves pálya. Nem csoda, hiszen már vagy tíz éve volt, és az igazat megvallva, már az építés pillanatában sem számított a legjobb minőségű borításnak az a mesterséges gyep, amit akkor oda lefektettek. Az évek pedig teltek, és az elmúlt évtizedben hiába fejlődött a világon ugrásszerűen a műfüves borítás minősége, a stadion melletti pálya talaja csak egyre rosszabb lett.

Ács Pongrác, a PEAC elnöke mondott köszöntőt

Nem olyan rég a PMFC Stadion utcai telepe a PTE tulajdonába került, az egyetemi sportkub, a PEAC pedig nem volt rest, és azonmód igyekezett is forrást találni arra, hogy végre modern, jó minőségű műfű boríthassa a pályát. A társasági adónak hála ez meg is történt, hiszen az elmúlt hetekben, 65 millió forintnyi taós forrásból kicserélték a teljes borítást. A napokban értek a munka végére, és mivel ma délután megyei focirangadót rendeztek, a PEAC–Pécsvárad csörténél keresve sem lehetett volna jobb alkalmat találni, hogy hivatalosan is átadják a megújult pályát.

Az átadó résztvevői, balról: Őri László, Ács Pongrác, Hoppál Péter, Decsi István és Ruzsa Csaba

– Az egyetemi sport és a PEAC 2023-ban ünnepli százéves jubileumát – mondta el az ünnepélyes átadón Ács Pongrác, a PEAC elnöke. – Erre kiemelten készülünk, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy az elmúlt évek sportszakmai munkáját a kormányzat kiemelt vidéki sportegyesületi címmel ismerte el. A PEAC egy életpályamodellt szeretne biztosítani azok számára, akik az egyesületet választják. Itt ugyanis minden adott ahhoz, hogy egy gyermeket az óvodától egészen egy értékes diploma megszerzéséig elkísérjünk, és mindezt úgy, hogy a test és a lélek együtt legyen egészséges. A Pécsi Tudományegyetemmel közösen azon dolgozunk, hogy mindehhez a klub infrastruktúráját folyamatosan fejlesszük. A közelmúltban adtuk át az új asztalitenisz-termünket, most itt vagyunk a villanyvilágítással együtt teljeskörűen megújult műfüves focipálya átadóján, és a felsorolás terveink szerint hamarosan folytatódhat még.

Ács arra utalt, hogy az egyetemnek komoly tervei vannak a Stadion utcai területtel. A már most is működő régi sportcsarnokból egy birkózócsarnokot fognak kialakítani, amelyhez a Birkózó Szövetség 132 millió forinttal már hozzá is járult. További nagyszabású terv, hogy a most parkolóként funkcionáló területre egy kézilabdacsarnokot építsenek – a tervek szerint jövő tavasszal már az első kapavágások is megtörténhetnek.

A mai átadón Hoppál Péter miniszterelnöki biztos, Őri László, a megyei közgyűlés elnöke, Decsi István, a PTE kancellára és Ruzsa Csaba alpolgármester is örömét fejezte ki a beruházás sikere kapcsán, és valamennyien támogatásukról biztosították a PEAC-ot a további infrastrukturális fejlesztésekben.

Ami pedig a lényeget illeti: a pályaavató meccsen a PEAC egy izgalmas, élvezetes találkozón 1-1-es döntetlent játszott a Megye I.-ben listavezető Pécsvárad ellen.