Felújították az Árpád gimi tornatermét

Széles összefogás eredményeként felújított Árpád Fejedelem Gimnázium tornatermét vehetik birtokba az iskola diákjai. A tornaterem megújítása a Társasági Adókedvezményből befolyt összegből, a Pécsi Vasutas Sportkör, valamint a pécsi közfoglalkoztatottak összefogásával sikeresen történt meg. 

hirdetés

A PVSK a TAO 2014/15-ös pályázatában nyerte el a tornaterem felújításának lehetőségét – ismertette Czerpán István, a Pécsi Vasutas Sportkör elnöke a Csizi Péter országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Modern, 21. századi, kiváló minőségű sportpadlót fektettek le 9,3 millió forint értékben, amelyhez az önkormányzat 15 százalékos önrészt biztosított. Megjavították a terem üvegfelületét, több mint hatvan törött üvegtégla cseréje történt meg.
ÁRPÁD TORNATEREM 010

Az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújításának mielőbbi megvalósulása érdekében Csizi Péter folyamatosan egyeztet az érintettekkel. Az IMS technológiával készült iskola tornatermének megújítása során tapasztaltak is jól mutatják annak kiemelt fontosságát, hogy a teljes felújítás megtörténjen.

A közfoglalkoztatottak festették ki a tornatermet és a radiátorok is új festékréteget kaptak – részletezte Csizi Péter honatya. 2.480 munkaórát dolgoztak, az elvégzett munkálatokkal az iskola több mint 800 tanulója kulturált, minőségi körülmények között tornázhat, vehet részt testnevelés órákon.

Ám, nem csak számukra jelent pozitív változást mindez, hiszen a tanórákon kívül kosárlabda, kézilabda és atlétika sportágakban naponta 150 egyesületi sportoló edz ugyanitt.