Felülvizsgálják a rendelőintézeteket

Felülvizsgálják, majd felújítják a rossz állapotú pécsi rendelőintézeteket. Vannak olyan épületek, ahol nemcsak kívül, de belül is évtizedes az elmaradás, ezért a város több tízmillió forintot áldoz a renoválásokra.

hirdetés

Az egyik kertvárosi  rendelőben a falak átáztak és a festék is folyamatosan potyog, de a betegek már megszokták a látványt. A gyerekek figyelmét falra festett figurákkal próbálják elterelni a vizsgálóban, de néhány helyen már lepergett a festék. A beázás évek óta problémát okoz.

Nem csak ebben a rendelőben van gond

Az egyik pécsi anyuka, Bársony Kinga úgy vélekedett: “amióta ide járunk, a beázás itt van, de máshol is tapasztaltunk hasonlót”.

Belül a vizsgálóban falra festett figurákkal próbálják elvenni a gyerekek figyelmét, de a sarokban itt is lepergett a festék. Évek óta problémát okoz a beázás.

– Idén sikerült bevezetnünk, hogy minden praxis, háziorvos, gyermekorvos, fogászati rendelő és ellátási körzet százezer forintos működési támogatásban részesüljön – mondta Moór Eszter, a Népjóléti Bizottság elnöke.

Ez azt jelenti, hogyha egy rendelőben három orvos van, akkor háromszázezer forintot kaptak. Azonban ez sem volt elég, ezért folytatják a rendelők rendbetételét.

Omlik a vakolat

Moór Eszter elmondta, több évtizedes elmaradásban vannak az önkormányzati tulajdonban lévő gyermek és házi orvosi rendelő intézmények, idén Páva Zsolt, Pécs polgármestere felkérte az Egyesített Egészségügyi Intézmények illetékes munkatársait, hogy végezzék el a teljes műszaki állapotfelmérést. Ennek során ütemtervet tudnak felállítani, amihez költségkeretet is rendelnének, így el lehetne végezni az állagmegóvásokat és a felújításokat is.

Pécsett körülbelül harminc rendelőt kell felújítani, amivel együtt elvégzik az intézmények akadálymentesítését is. Azt, hogy mekkora költséggel fog mindez járni, még nem tudni, az felmérés ugyanis még hetekig is eltarthat, de akár több tíz millió forintba is kerülhet a munka.

  • xy

    Az itt tanyázó galeri teszi tönkre az épületeket, játszótereket, az ABC áruház falait, a TVT környezetét. Szemét, üvegcserép, vizelet. Szégyen.
    Rendőr nincs.