Feszítővas, magnó, táska, bicaj, fényképezőgép és ékszer… Mi a közös bennük?

Nos az, hogy ezek mind új gazdára leltek az önkormányzat által megvalósított árverésen, melyen azokat, a polgármesteri hivatal hatósági főosztályán leadott talált tárgyakat árverezték el, amiknek nem sikerült beazonosítani az eredeti tulajdonosát. 

hirdetés

Mint lapunk megtudta, Pécsett idén összesen 55 talált tárgyat adtak le eddig a hivatalban, ezek közül pedig tizennégyet – például pénztárcákat, telefonokat – sikerült a jogos tulajdonosnak visszaadni. Mivel a többi őrzésben lévő cuccért senki nem jelentkezett, ezeket novemberben elárverezték.

A családias hangulatú, közel kétórás eseményen összesen két licitáló jelent meg, akik a 31-ből 23 ingóságot meg is vásároltak. 1-2 jó állapotú bőrönd, aktatáska, kerékpár, fényképezőgép és arany, ezüst, bizsu ékszerek keltek el, de sikerült értékesíteni egy feszítővasat és egy magnót is. Volt, amiért egymásra ajánlva küzdöttek, de végül mindenki elégedetten távozott.

A legtöbb tárgyat a becsérték 35 százalékáért vitték el, az árverés bevétele, összesen 26.800 forint a Magyar Államot illeti meg.

Az első alkalommal el nem kelt tárgyakat újabb ingó árverés keretében próbálják eladni a Kossuth téri épületben, 2020. december 10-én, 13 órakor. A megvehető ingóságokat az árverést megelőző egy órával lehet megtekinteni az aukció helyszínén.

A megmaradt tárgyakat a selejtezést követően, még karácsony előtt jótékony célra ajánlja fel a hivatal.

Kiemelt képünk illusztráció.