Feszítővassal vágták ki a tűzoltót

Teljes útzár van érvényben a Nagy Lajos király útja és a Jókai utca kereszteződésében. Egy tűzoltóautó és egy személyautó ütközött. A balesetben két személy, köztük egy lánglovag  sérült. 

hirdetés

A tűzoltóautó a Bánki Donát utcába, egy lakástűzhöz sietett, amikor a baleset történt. Az autó az Árkád felől érkezett, szirénázva, ám a Jókai utca alsó szakasza felől haladó Opel Corsa sofőrje nem vette figyelembe a megkülönböztető jelzést – mesélte egy helyszínen tartózkodó szemtanú, aki két autóval haladt a tűzoltóautó mögött.

A tűzoltóautó vezetője ki akarta védeni az ütközést, ezért elrántotta a kormányt, és egy oszlopnak csapódott. Az egyik lánglovag beszorult az autóba, feszítővassal kellett onnan kivágni. Az Opel sofőrje szintén megsérült, őt is ki kellett szabadítani az autóból.

Szemtanúk szerint összesen öt mentőautó, és egy gyermekmentő érkezett a helyszínre.

A Bánki Donát utcai lakástűzben két tűzfészket találtak a kiérkező egységek. Az egyik szobában bútorok, és egyéb berendezési tárgyak égtek, a másik helyiségben pedig textíliák lángoltak. Az eset során bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytat le. A tűz okát a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vizsgálja majd. A lakásból egy személyt szállítottak kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Frissítve (16:20)

A rendőrség sajtószóvivője az imént jelezte kollégánknak, hogy a balesetben nem kettő, hanem négy ember szenvedett sérülést. Két tűzoltó, és ketten a személyautóban.

A helyszínelés még mindig tart, egyelőre nem tudni meddig lesz teljes útzár a Nagy Lajos király útján.

 

Frissítve (18:07)

A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt érvényben lévő teljes útzárat 17 óra 36 perckor feloldották, az útszakaszon a forgalom ismét zavartalan.

A baleset körülményeit – szakértők bevonásával – a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

[frame]

A police.hu közleménye:

Az elsődleges adatok szerint 2013. szeptember 28-án 14 óra 10 perc körüli időben Pécsett a Nagy Lajos király útján egy tűzesethez siető tűzoltóautó eddig ismeretlen okok miatt a Nagy Lajos király útja és a Jókai utca kereszteződésében egy személygépkocsival ütközött, majd az ütközést követően az oldalára borult.

A balesetben több személy sérült, a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt teljes útzár van érvényben. A járművezetőknek forgalomelterelésre kell számítaniuk!

[/frame]