Fia gyilkosa után nyomoz

Újratárgyalják Sztarek László (†31), az egykori ismert pécsi lemezlovas gyilkossági ügyét, mivel az ügyben korábban felmentett vádlottra, G. B.-ra (34) egy barátja terhelő vallomást tett.
G. B.-t még 2012-ben bizonyíték hiányában mentette fel a jogerősen a Pécsi Ítélőtábla a gyilkosság vádja alól. Az ügyet azért tárgyalják újra, mert a Pécsi Ítélőtábla levelet kapott az egyik elítélttől, G. E.-től, aki állítólag azt mondta, hogy ő és G. B. is ott volt a gyilkosságnál. Az egyszer már megvádolt férfi a korábbi eljárás során végig hangoztatta ártatlanságát, úgy tudjuk, ehhez most is ragaszkodik.

hirdetés
Gilikter
G. E. tett terhelő vallomást a korábban felmentett vádlottra

Az áldozat édesanyja, aki a korábbi jogerős ítélet óta nem tudott belenyugodni abba, hogy nem találták meg fia gyilkosát, mindent megtett annak érdekében, hogy kiderüljön, mi történt a fiával.

– Beadványokat írtam és magánnyomozót is fogadtam, szerintem ennek is köszönhető, hogy újratárgyalják az ügyet – tette hozzá Sztarek Lászlóné, a meggyilkolt pécsi DJ anyukája.

A korábban megvádolt férfit két hónapja újra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, az ellene valló G. E. pedig egy másik ügye miatt van börtönben. A tárgyalás január elején kezdődik a Pécsi Törvényszéken.

sztarek laszlo cicaval
A meggyilkolt fiatalember DJ-ként  is dolgozott

2011-ben a nem jogerős elsőfokú döntést a bíró azzal indokolta, hogy az ügyben rendelkezésre álló bizonyítékok, tanúvallomások alapján nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani G. B. bűnösségét. Még akkor sem, ha a poligráfos vizsgálat eredményei, egyes tanúvallomások, valamint a sértett nála megtalált mobiltelefonja arra engedett következtetni. Az ítélet után az áldozat édesanyja azt mondta, tudja, hogy hamarosan meglesz az igazi gyilkos.

Az ügy vádirata szerint G. B. többször vásárolt kábítószert a marihuána eladásával is foglalkozó sértettől, akihez 2010. január 30-án éjjel is felment a kertvárosi, Fáy András utcai lakásába. Ott dulakodni kezdett ismerősével, amelynek során egy olajsütővel többször fejbe verte őt, majd a padlóra kerülő férfi torkát egy késsel elvágta.

Az ügyészség szerint miután az áldozat meghalt, magához vette pénztárcáját, aranyláncát, iratait, mobiltelefonját, mintegy 50 ezer forint készpénzét és távozott. G. B.-re azután terelődött a gyanú, hogy megtalálták nála a sértett mobiltelefonját. A bűnösségét az eljárás alatt következetesen tagadó férfi arra hivatkozott, hogy a telefont találta, s csak azután vált nyilvánvalóvá számára, kié volt az, amikor bekapcsolta és megnézte a benne tárolt fényképeket.