Fiatal sportolók lepték el a Széchenyi teret

Fiatalok foglalták el péntek délután a Széchenyi teret, miután elkezdődtek a Pécsi Napok programsorozatát záró Pécsi Sportnapok. Az eseményen adták át a város Sportdíját Danka Sándor vívóedzőnek.

hirdetés

Remek késő őszi időben kezdődött el a háromnapos Pécsi Sportnapok rendezvénysorozata, amelynek első napján bemutatkozott az érdeklődőknek a PSN Zrt. sportiskolája is. A sportnapok nyitó eseményén Őri László alpolgármester hangsúlyozta, a város célja, hogy minél több fiatallal szerettesse meg a mozgás örömét.

psnzrt sportdélután, hl07

– Tudatosan döntöttünk úgy, hogy a Pécsi Napokat sportos napokká alakítsuk és sportnapokat tartsunk a hétvégén. Ez a bemutatkozó, nyitó nap azt a célt szolgálja, hogy azok a fiatalok, akik gondolkodnak azon, hogy a sportiskola keretei között sportoljanak a jövőben, azok megismerkedjenek az iskolában folyó munkával. De szól azoknak a szülőknek is, akiknek a gyermekei rendszeresen az iskolában vesznek részt különböző programokon, szerezzenek közvetlen élményt arról, hogy milyen szakmai munka folyik az intézményben.

psnzrt sportdélután, hl04

Az alpolgármester kiemelte azt is, hogy eme programsorozat szól azon cégek, szponzorok, támogatók számára is, akik különböző formában – akár a tao-kedvezmények igénybe vételével is – segítik a sportiskolában folyó tevékenységet.

psnzrt sportdélután, hl01

Őri László szavai után átadták a város sportdíját Danka Sándor vívóedzőnek, aki több évtizedes kiemelkedő edzői munkájáért, kiemelkedő utánpótlás-nevelői tevékenységéért érdemelte ki az Abay-Nemes Oszkár-díjat.

A protokolláris esemény után a szép számban összegyűlt fiatalok megismerkedhettek a sportiskolában oktatott sportágakkal, a PSN Zrt. 14 szakosztályának tevékenységével és neves sportolók útmutatásával és segítségével próbálhatták ki magukat különböző sportágakban (például a lövész szakosztály lézeres céllövészetét).

A sportnapok szombaton a Rókaűzők elnevezésű futóversennyel folytatódik, amelyen a Kaposvár és Pécs közötti távot kell minél gyorsabban megtenniük a résztvevőknek.

Vasárnap pedig sor kerül a Misina meghódítására, miután reggel nyolc órától várják a Széchenyi téren a kihívásokat szeretőket a csúcstámadásra – amelyet kerékpárral is teljesíthetnek a bátrak.