Fiataloknak segítenek a Színház téren

Ifjúsági Kontaktpont 010

hirdetés

Minden hétköznap délelőtt tíz és este hat között várják a pécsi, baranyai fiatalokat abba az információs irodába, ahol pályaorientációs, életvezetési, továbbtanulási, önismereti, jogi, munkavállalási tanácsadásban vehetnek részt. A pécsi irodát Nagy Csaba alpolgármester adta át pénteken.

A fiatalok mindennapi problémáinak megoldását segítő Kontaktpont iroda a Színház tér keleti sarkában kapott helyet. Itt, mint azt Galambos Adorján, az irodát létrehozó Új Nemzedék Központ ifjúsági-szolgáltatási igazgatója elmondta, három szakember segíti a fiatalokat online és offline szolgáltatásokkal, személyes és csoportos tanácsadással. Az irodákban pályaorientációs, életvezetési, továbbtanulási, önismereti, jogi, munkavállalási tanácsadás is lesz.

Ifjúsági Kontaktpont 013

Nagy Csaba alpolgármester a pécsi iroda megnyitóján reményét fejezte ki, hogy a kontaktpont közelebb hozza egymáshoz a képzőhelyeket, a munkáltatókat és a fiatalokat. Azt mondta, továbbtanulási lehetőségekkel, átképzésekkel lehet növelni a Pécsen foglalkoztatott fiatalok számát, ebben pedig nagy segítséget jelent majd az iroda.

Hozzátette: Pécsen több tízezer fiatal él, így nálunk különösen fontos egy ilyen ifjúságsegítő iroda működése.

Az irodát az Új Nemzedék Plusz elnevezésű, hárommilliárdos, teljes egészében uniós forrásokból megvalósuló program keretein belül hozták létre. A programban ifjúságsegítő intézményrendszer létrehozását, egységes, korosztályos kommunikációs platform kialakítását és az ifjúsági szolgáltatások bővítését tűzték ki célul. A program 2015 tavaszáig tart, de a pécsi és 18 másik megyében, valamint a fővárosban működő irodák a remények szerint tovább is működhetnek majd.

 • pécsike

  Nagyon-nagyon szép ezt olvasni csak győzzem elhinni, hogy életvezetési, továbbtanulási, önismereti, jogi, munkavállalási tanácsadásokkal sokra is megyünk meg a gyerekeink.Vegyék, vegyük már észre, hogy nemzedékek nőnek fel munka nélkül,segélyekből és már csak a tanácsadás maradt.kiváncsi vagyok mennyibe kerűl ez?tele már a hócipőm a tanácsadó egyesületekkel, alapítványokkal,akik csak a pénzt viszik,,,munkahely és tisztességes fizetés, és tisztességes árak,,,ezek kellenek.azok akik nem akarnak dolgozni azokat meg kiszűrni…sajnos nem tudok derűlátó lenni, mert a végzős gyerekemnek sem tudok mit mondani, csak azt hogy tanuljon,,,

 • muhaha

  ja, hát nekem ez a hobbim (bár balldalinak nem nevezném magam, és különben is a komenista politikát jelenleg a fidesz csinálja a leghatékonyabban)

 • konzervatív

  Az még véletlenül sem furcsa (és még véletlenül sem gyomorforgató), hogy a pécsi Fidelitas potentátjai lettek az intézmény vezetői, és nem több évtizedes múlttal rendelkező szakemberek…

 • Pocok

  Ha mondjuk igaz is lenne, amit muhaha ír, akkor se lehetne egy büdös szava sem a ballibeknek, mert amit etéren leműveltek 1947 óta, az párját ritkítja a világon is. De persze ebben sincs igazuk, hiszen ha megnézzük ki a helyi “főnök”, akkor láthatjuk, hogy képviselőként is indult anno pont egy fideszes ellen.

 • Törődés

  Aki lehetőségeihez képest törődik a fiatalokkal, máris gyanús?
  Szomorú látni, hogy a baloldali bérkommentelők péntek délidőben sem pihenhetnek. Legalább a közeli kisboltba engednék ki őket csokit lopni! Ennek úgyis hagyománya van már azon a térfélen. És ha minderről még egy videó is készülne…

 • muhaha

  öröm látni hogy a fidesz-holdudvarnak van jövője, mert ez nem szól másról minthogy a haveroknak legyen hol napközben melegedni, felsőbb szinteken meg, hogy ebből is ki lehessen lopni a lóvét. de legalább jó a sajtója!! az fontos.