Fidesz: felépítették a kerítést, ezért nem látnak Pécsett migránsokat

Telt házas lakossági fórumot tartott Nyitrai Zsolt Nagykozáron. A miniszterelnöki megbízott és országgyűlési képviselő a Fidesz országjárásának baranyai állomásán a közelgő európai parlamenti választás jelentőségéről és tétjéről is beszélt. A következő hetekben a Fidesz politikusai országosan 220 helyen tartanak lakossági fórumokat, ahol lehetőség van az érdeklődőnek arra is, hogy kérdéseiket feltegyék, álláspontjaikat megosszák az előadókkal.

hirdetés

2015 őszén volt, hogy napi kétezer illegális migráns lépte át a magyar-horvát határt Baranyában. Akkor a magyar kormány döntött és lezárta a határt, kerítést épített. Azóta tömeges migrációról nem beszélhetünk Magyarországon – hangzott el azon a lakossági fórumon, amit Nagykozárban tartott Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

Hoppál Péter, országgyűlési képviselő

– Nagykozárban és a környékbeli falvakban emlékeznek az emberek arra, hogy 2015-ben, a még nyitott határon keresztül tömegesen jöttek a bevándorlók, és a pécsi főpályaudvar mellett tartózkodtak. Mi már akkor azt mondtuk, hogy nem ez a helyes út. A helyes út az, hogy aki bejön az Európai Unió határain belülre, az igazolja magát – mondta Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: a baranyaiak is így gondolják, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök a migráció megállításáról szóló 7 pontos programját több mint 9 ezren írták alá a megyében.

A Fidesz politikusai országosan 220 településen tartanak lakossági fórumokat a májusi európai parlamenti választásokat megelőzően. Nyitrai Zsolt nagykozári előadásában is hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP kampánya új szakaszba lépett, amellett, hogy aláírásokat gyűjtenek Orbán Viktor 7 pontja mellett, fórumokon is várják az érdeklődő választópolgárokat.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott

– Örömmel jelentem be, hogy országosan 1,5 millióan támogatták a 7 pontos programot, de az aláírásgyűjtéssel nem állunk le – mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: az országjárás során azt tapasztalja, hogy a választópolgárok tudják, mekkora a tétje a mostani európai parlamenti választásoknak. Hiszen azt sokan látják és tudják, hogy sok támadást kapott Magyarország az elmúlt időszakban olyanoktól, akik nem is jártak az országban. Így a Fidesz képviselői a választásokat követően is azon dolgoznak, hogy meg kell védeni Európát és Magyarországot a bevándorlástól – tette hozzá.

hirdetés

Hirdetés