Figyelem: hamis bankóval fizet egy pécsi csaló!

Több pécsi felszolgáló is posztolt a napokban a legnépszerűbb közösségi hálón egy csalóról, aki a Pécsi Napokon hamis tízezresekkel fizetett. A figyelmeztető bejegyzésekben szó esik arról, hogy a hamisított bankjegyekről csak a vízjel hiányzik, ránézésre nem könnyű megkülönböztetni az igaziaktól. 

hirdetés

Egy pécsi felszolgáló a napokban tette közzé figyelmeztető bejegyzését, amiben felhívja a vendéglátósok figyelmét a csalóra, aki hamis tízezres bankókkal fizet a városban.

A vendéglátós figyelmeztet, a hamis bankókon a 9052065-os sorszám szerepel.

A Pécsi Napok alatt egy másik Széchenyi téri bódéban dolgozó felszolgáló is jelezte, hogy náluk is fizetett a szélhámos. A pultos úgy fogalmazott lapunk megkeresésére, hogy a hamis tízezres valamivel kisebb, mint az igazi, fényes része pedig észrevehetően vacak. Tapintásra megállapítható a pultos szerint, hogy hamisítványról van szó, ám ahogy elmondta, a napközbeni emelkedett forgalom miatti feszített tempóban nem vették észre, hogy nem igazi a pénz, emiatt arra sem emlékeznek, ki fizetett vele.

– Abszolút nem számítottunk ilyenre, teljesen megdöbbentünk. De azóta jobban figyelünk. A feljelentést a főnökünk fogja megtenni, addig is reméljük, előkerül a tettes – mondta el a pécsi pultos.

A felszolgáló egy képet is elküldött lapunknak, amin jól látszik a különbség. A képen az alsó bankó a hamis, a sorszám is 9052065.

Az alsó a hamis bankjegy