Figyelem: Mától nyári menetrend!

A Tüke Busz Zrt.-nél június 16-tól már új menetrend van érvényben, több vonalon is számos változásra kell figyelniük az utasoknak. A MÁV-nál is már új rend lépett életbe, hiszen a fővárosba tartóknak komoly kellemetlenségre is számítaniuk kell a következő napokban. 

hirdetés

Az iskolai év lezárultával a járatok a korábban megszokott reggeli sűrűség helyett nagyobb időközönként járnak, így a közlekedőknek néhány perccel tovább kell várniuk a csúcsidőszakban a buszokra, de a délutáni órákban és este is kevesebb járat lesz.

Az új rendről itt lehet tájékozódni: KLIKK!

Mivel a 3-as és a 6-os buszok esetében nyáron az tapasztalható, hogy 8 és 9 óra között növekedik meg a forgalom, ezért 7-8 perc helyett 5 percenként indítanak járatokat ezeken a vonalokon. A  4-es járatok a tavalyihoz hasonlóan csúcsidőben óránként Gesztenyés helyett Széchenyi-aknáig közlekednek, valamint a Mecsextrém Park látogatottságának növekedése miatt általánosan óránként mennek tovább Árpádtetőre. A 30-as járatok nem ritkulnak jelentősen idén nyáron sem.

A teljes menetrend itt elérhető: KLIKK!

A 130-as járatok viszont az egyetemi forgalom csökkenése miatt 20 helyett 40 percenként közlekednek a Hauni munkavégzéseihez igazodva.  A 60-as járatok a közvetlen vásárcsarnok és Kertváros kapcsolatot továbbra is biztosítják a reggeli időszakban Mecsekszabolcsból és Meszesről.

Az éjszakai járatok közlekedése nem változik. A rendezvények függvényében esetenként sűrűbben is mehetnek.

A vasúttal utazók azonban nem igazán örülhetnek, hiszen a következő két hétben Rétszilas és Dombóvár között pályakarbantartási munkák miatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Sárbogárd és Dombóvár állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Részletekért: KLIKK!