Figyelem, öt éjen át permetezi a Biokom a fákat

Ahogy azt a Biokom közleményében hangsúlyozza, augusztus 7-től kezdődik a platánfák permetezése, továbbá egyéb gomba- és rovarfertőzött növényegyedek növényvédelmi munkái.

A Biokom NKft. vállalkozói augusztus 7-től, öt éjszakán keresztül permetezik majd a pécsi közterületeken lévő platánfákat, csipkéspoloska ellen. Ezzel együtt a szakemberek a közterületen lévő fertőzött fákon is végeznek növényvédelmi munkákat városszerte.

A hétfőtől induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Vektafid A (rovarölő), Topas 100 EC (gombaölő), Decis Mega (rovarölő), Mospilan 20 SG (rovarölő), Tazer 250 SC (gombaölő) és Csöpp Mix (lombtrágya). A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, úgynevezett szabad forgalmú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szer emberekre, melegvérű állatokra veszélytelen, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. Közterületen található eszközökre (például: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A közlemény szerint a Biokom igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott éjszaka alatt teljesítendő területekről információt ad annak érdekében, hogy az érintett lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket, például: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése. (Váratlan időjárás-változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a pécsiek figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

hirdetés