Finomítják a menetrendet

A sofőr folyamatosan látja majd egy kijelzőn, hogy tartja-e a menetrendet

A tapasztalatok eddig zömében jók az új buszmenetrenddel kapcsolatban, de apróbb változásokat indít el a Tüke Busz az utasok igényeinek megfelelően. Előtte ismét több fórumon vitatja meg a buszozókkal a márciustól tervezett módosításokat.

hirdetés

Mint az a Tüke Busz Zrt. és a Pécs és Térsége Közlekedéséért Egyesület lapunkhoz eljuttatott közös nyilatkozatából kiderül, a fonódó hálózat és menetrend tapasztalatai szerint a vonalmegszüntetések megalapozottak voltak, ezekkel kapcsolatban panasz alig vagy egyáltalán nem érkezett a társasághoz.

busz11

A menetrenddel kapcsolatban több pozitív visszajelzés is érkezett, s a vállalat felkészült arra, hogy a szükségesnél több járművel legyen a forgalomban és igyekeznek az utasok tájékoztatását bővíteni, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő megoldást.

A közleményből kiderül, hogy az új megállók meghozták a várt eredményt, mert többen használják őket. Hamar felismerték az utasok hálózati szerepüket, így jó döntésnek bizonyultak.

– Az új menetrend bevezetésénél ígértük, hogy tapasztalatok alapján a menetrendet folyamatosan korrigálni fogjuk. Mivel a 21-es járat megszűnése érintette a legérzékenyebben utasainkat, ezért a problémák nagy részére rövidtávon megoldást találunk. A menetidőket korrigáljuk és várhatóan átalakítjuk a 20-as járatcsoportot, és a 60-as járatokat. Az egykori 50-es járatokat az új 132-es járat váltja majd ki. Ezzel a módosítással a mecsekoldali lakótelepek közvetlen kertvárosi kapcsolatot kapnak, továbbá a belvárosi általános iskolákba Kertvárosból is egy busszal lehet majd eljutni – írták.

A menetrendi változások előtt szokásos fórumokon történő egyeztések és döntéshozatal után a módosítási csomag bevezetésének nagy részét márciusra tervezik.

 • Alias

  Nekem csak annyi lenne a hozzáoszlásom,hogy a 14-es menetrend teljesen rendben van bár lehetne egy kicsit sűríteni. Illetve a 14Y-os járat teljesen felesleges, szerintem.
  Továbbá azért is jó, mert teljesen bemegy a városba és nem kell PL
  Télen kint fagyoskodni és a sok nyugdíjas tolongását elviselni. De könyörgöm ha nem ajtótól ajtóig megy a busz már nem is jó? Szerintem teljesen rendben van a menetrend.
  Továbbá a 4-es busz sem lenne annyira tömve ha nem szóló buszokat küldenének hanem csuklóst.
  A kertvárosiakhoz annyi hozzá fűzésem lenne, hogy akárhányszor állok a negálóba 2-percenként megy egy busz oda. Szerintem ők csak hallgassanak el.

  Végre sikerült megtalálni egy jó és kedvező menetrendet. Köszönöm

 • ……

  itt van március és még semmi hír az újabb variálásról.

 • nyugdíjas

  Sok rendszeresen tömegközlekedéssel utazó társamat jól érintett a “huszonbuszok” /Én már csak így evezem/útvonalának meghosszabítása, érintve a temetőt és bekapcsolva az útvonalba Kertvárost.
  Én kezdettől fogva aggódtam -és aggódom ma is-, hogy az Árnyas utca, hogy bírja el ezt a megnövekedett forgalmat. Érdemes lenne ebben a kérdésben az erre közlekedő autóbuszvezetők véleményét megkérdezni.

  Nem tudom mi indokolta a 60-as autóbusz Siklósi útra és Árnyas útra, terelését, miért nem közlekedhet a régi útvonalon ? Jelenleg a Kertvárosi autóbuszállomás és Árnyas utca között és környékén lakók csak átszállással tudják elérni a Lánc utcai rendelőt, a Zsolnay negyedet, Kodály központot és egyáltalán a Keleti városrészt.

 • ROZÁL

  ÉN TÖB IDÖS EMBER NEVÉBEN KÉREM HAMÁR EGYSZER AHONVÉDKORHÁZ FELÉ MENNEK A BUSZOK AKKOR ÁLJANAK IS MEG MERT AKOR FÖLÖSLEGES AZONAZ UTON KÖZLEKEDN

 • ……

  a 22-23-23Y-24 most olyan jó, én azokat szeretem. azokhoz inkább ne nyúljanak hozzá…
  vagy csak simán visszahozni a 21est és a régi 60ast az nem lehet nehéz

 • Pécs

  Tisztelt Olvasok

  A mai menetrendek sajna olyan rossz lett hogy a mai busz sofőrök nem a pontos menet rend szerint indulnak el és hol késnek hol sietnek.
  Hétköznap minden áldott nap futnom kel a buszra mert előbb indulnak el ezt kérném helyre hozni !

 • Malomvölgy

  Tényleg jó lenne visszafordítani a 3-as,6-os vonalát.
  Jó lenne egy kis változás a malomvölgyi útvonalon is….hétköznap 8:00-13:30 közt közvetlen járat nincs!legalább 9:00,és 12:00 óra körül is lehetne…Hétvégén,és egész nyáron NINCS közvetlen járat!!!
  Ez ellen tényleg nem lehet mit tenni??
  A busz tömve van a Rózsadombiakkal pedig oda jár külön a 72-es is! Így mi,a Malomvölgyi útiak sajnos elég sokat,és sokan járunk gyalog…..

 • Erika

  Igény volna a 60-as járat fehérhegyi fordulójára!

 • Erika

  Igen, a 60-as járatot valóban újra kellene gondolni. Szerencsés lenne (és igény bőven van rá), ha Fehérhegy lenne a végállomás.

 • Adri

  A 72-es 73-as járaton reggel is és délután is tömegnyomor van, a 71-es ahhoz képest üres. Nem lehetne 10 percenként indítani ezeket? És nagyon sajnálom, hogy a 42-es még mindig óránként jár délelőtt! Nagyon rossz, hogy elviszem iskolajárattal a gyereket oviba, és csak a 9-est érem el hazafelé! A 41-es délelőtt fél 10-ig fél óránként jár, jó lenne, ha a 42-es is így menne legalább!!!

 • Àgi

  4 jàrat szuper de aki a kis buszokat rakta be az utazott is rajta a mainapon egy kisgyereket szó szerint lesodortak mert elakadt a tàskàja a màsik utasba felhàboritó a tömeg nyomor

 • zsolo

  nagyon jo lesz ha vissza jönne 21es

 • 3-6

  Nekem is jobban tetszik ez a köre a buszoknak. Gyorsabban el lehet érni a Főpályaudvart, meg a Zsolnayt, az ő számukra kevesebb az utazási idő, és most hogy a Zsolnaynál lent áll meg a busz, így ha jól fogja ki a menetet, kevesebbet is áll a körforgalomban, és előbb átjut a lámpánál. a NAV előtti megálló szélesebb és hosszabb mint a Gyros előtt és így leszáll az ember, általában jön rögtön egy keleti irányú busz, ha azok a másik megállóban lenne, tuti lekésné az ember. Egyébként meg elég gyakran szállok fel a NAVnál buszra, érdekes módon még nem estem át senkin, csak egy kis utazási kultúrára lenne szükség és nem lenne probléma…

 • Krisz

  Én már megszoktam a 3-6 menetirányát a belvárosban. Semmi gáz nincs vele, sőt kifejezetten jó, hogy a Főpályát egyből érinti, ahol így át tudok szállni a 30-asra!
  Reggel időben is el lehet indulni, és mindenhova oda lehet érni! Akinek nem tetszik az, hogy 2-3 perccel később ér az Árkádhoz a busz, az gyalogoljon, vagy bringázzon, esetleg merészeljen talán 10perccel korábban elindulni otthonról!
  Az Árkádnál lévő kaotikus állapotot pont ugyanúgy lehetne orvosolni, ahogy a Zsolnaynál átcsoportosították a járatokat! Már felvetettem egy párszor, hogy az Árkádnál is vigyék a K-NY-i buszok megállóját a Gyrosozó elé, a D-É-i járatok pedig maradjanak az APEH előtt! Ezt ennyire nehéz lenne megvalósítani mélyentisztelt PTKE!!!!

  Másik problémám, ami igazából kényelmi-gond:
  A Főpályaudvaron várakozván hova is tud állni az ember az eső elől? Nehogy már az állomásról kelljen átcaptatni a megállókba! Rakjanak megálló-bódékat minden végállomáson található megállóhoz!!!!

 • Csaba

  Igen a 3-as, 6-os járatok visszafordításával én is megbarátkoznék.
  Aki megy a városba az általában okkal megy, iskolába, dolgozni, egy találkozóra… ezek mind időhöz vannak kötve mikorra kell odaérni. Az árkád a központ onnan könnyen el lehet jutni a térségébe bárhova. Most az a választás elé vagyunk állítva hogy vagy körbe megyünk a városon ami időkiesés (egy rohanó világba élünk, mindenki siet mindenhova), vagy leszáll az Ipar utcai megállóba és onnan sétál fel (én személy szerint nem szívesen sétálnék fel a Széchenyi térre az Ipar utcától ha valakivel találkozok). A régebbi útvonal jobb volt szerinte, és ismerőseim szerint is!

 • Judit

  Nem lehetne végre visszaforditani a 3-as, 6-os vonalát? Mert ami az Árkádnál levő megállókban van, az nem normális. Óriási tömeg a buszmegállóban, és egymáson átmászó emberek, hogy mindenki a saját buszához tudjon férni, hiszem sokszor egyszerre 3 járat is érkezik. Javaslom, hogy egyszer próbálják ki , hogy milyen ott buszra szállni és várakozni, majd embereket félrelökdösve elérni a járatot.