Folyamatosan érkeznek az új lakók az állatkertbe

Tesztelik az akváriumokat

Egyre bővül a pécsi állatkert vadállománya, hiszen folyamatosan érkeznek az új lakók a parkba. A Magyar Állatkertek Szövetsége ráadásul hamarosan visszavonhatja a pécsi zoo tagságának felfüggesztését, hiszen semmi sem indokolja azt, mert európai színvonalon működik a park.

hirdetés

Május 20-i megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvend a Pécsi Állatkert, hiszen naponta több százan keresik fel a mecsekoldali vadasparkot. A már meglévő állatokon kívül folyamatosan érkeznek az újabb élőlények. A sokak által várva várt barnamedve beszerzése jelenleg is zajlik, a macit adminisztrációs eljárások lezárultával szállítják Pécsre csereszerződés révén, így nem kerül pénzbe, tudtuk meg Borbás Károly igazgatótól.

A parkba júliusban érkeztek tarvarjak, amelyeket előbb az előírások szerint megfigyelés alatt, elkülönítve tartottak, de a mai napon már betelepítik őket a röpdébe.

új lakók
Folyamatos az állománygyarapítás

Mint ismert, a nyitóhétvégén elpusztult egy zebracápa, ami nagyon a gondozók szívéhez nőtt. A Hollandiában elvégzett szövetvizsgálat aztán aorta elmeszesedést állapított meg, ez okozta az állat halálát. Utóbb két mérgesrája is elpusztult, pótlásuk azonban hamarosan megoldódik.

– Új tengeri élőlényeket vásároltunk, ők szintén megfigyelés alatt várják, hogy később betelepítsük őket végleges élőhelyükre. A rája- és cápaállomány pótlását folyamatosan végezzük, de ezt csak lépésenként tudjuk megtenni, betartva a betelepítésre vonatkozó előírásokat és folyamatosan felügyelve a már akváriumban élő egyedek egészségi állapotát – közölte Borbás.

Az igazgató hozzátette, hogy az állatkert Facebook-oldalán lehet nyomon követni az egyedek érkezését, hiszen – mint mondta – a látogatottsági adatokból látható az állatkert iránti fokozott érdeklődés.

– Ezért szeretnénk, ha vendégeink első kézből értesülnének az új látványosságokról – fogalmazott.

Mint mondta, már több mint 85 ezren látogatták meg a pécsi vadasparkot, ami kiváló eredmény, hiszen mindössze alig több mint két hónapja nyílt meg a létesítmény. A hírekkel ellentétben ráadásul az állatkert nincs kizárva a Magyar Állatkertek Szövetségéből, mindössze felfüggesztették tagságát, amit viszont a remények szerint mihamarabb visszavonnak, tekintve, hogy a park európai színvonalon működik.