Óvodafelújítások: folyt. köv.

A város energetikai fejlesztési terveinek mentén újult meg a Mezőszél utcai óvoda. Az intézményt Páva Zsolt az óvoda dolgozói és a kisgyermekek jelenlétében avatta fel.

hirdetés

A Gosztonyi utcai Fészek Bölcsőde mellett a Mezőszél utcai óvoda energetikai megújítására is lehetőség nyílt uniós és kormányzati források segítségével.

A beruházásoknak köszönhetően rengeteget spórol az óvoda
A beruházásoknak köszönhetően rengeteget spórol az óvoda

– A fiataloké a jövő, Pécs pedig külön figyelmet fordít a fiatalokra. Nem árt ezt már korán kezdeni. A pécsi fiatalok megérdemlik, hogy a lehető legjobb feltételek között tanulhassanak, járhassanak óvodába és iskolába – mondta átadóbeszédének kezdetén Páva Zsolt, majd hozzátette, hogy az elmúlt 4 évben Pécs sokmilliárd forintot költött az oktatási intézmények felújítására és modernizálására, ami tervei szerint a jövőben is így marad, mivel a városvezetés célja, hogy az oktatási intézmények energetikai felújításai folytatódjanak.

Még sok óvoda fog megújulni
Még sok óvoda meg fog így újulni

A 113 millió forintos beruházás keretében hőszigetelték az épület homlokzatát, a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, és korszerűsítették a fűtési rendszert. Az energiatakarékossági beruházásnak köszönhetően a Mezőszél utcai óvoda energetikai besorolása „F”-ről „A”-ra, azaz kiválóra módosult, melynek köszönhetően az éves átlagos nettó 4,5 milliós forintos energiaköltség, 1,6 milliós forintos nettó összegre csökken.

Új ovi, új játékok
Új ovi, új játékok

Battyáni Istvánné, az óvoda igazgatója köszönetet mondott a városvezetésnek a felújításban résztvevő szervezeteknek, a szülőknek, kollégáknak és a gyerekeknek a munkálatok során tanúsított türelmükért.

Az átadó az óvodások ünnepi műsora után a polgármester ajándékosztásával zárult, a gyerekek új játékmotorokat kaptak.