Fonogram-díj a pécsi rappernek

A minap adták át az idei Fonogram-díjakat. A legjobb hazai és külföldi dalok versenyében a szakmai zsűri a magyar rap vagy hip-hop kategóriában a pécsi Halott Pénz csapatát ítélte a legjobbnak.

hirdetés

Tizenhárom hazai és hat külföldi kategóriában adták át a szakmai Fonogram-díjakat a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) által rendezett díjátadón vasárnap. Az év hazai daláért vívott harcban a közönség szavazatai döntöttek.

A pécsi Halott Pénz “Szólj anyunak, hogy a városban vagyok” című albuma a hazai rap vagy hip-hop felvételek között győzött, maga mögé utasítva ezzel számtalan előadót a kategóriában. Marsalkó Dávid, a zenekar frontembere elmondta, már a jelölésnek is nagyon örült, s bízott benne, hogy nyernek.

halott pénz fonogram
Halott Pénz a díjátadót követően

– A Fonogram-díj nagyon komoly elismerés a szakma részéről – fogalmazott a rapper. – Úgy érzem, jól sikerült az albumunk, erős dalokkal, melyekben számos hazai előadó is közreműködött. A “Szólj Anyunak, hogy a városban vagyok” összességében izgalmasra, színesre, rendkívül változatosra sikeredett, ez lehetett a döntő a zsűri számára – tett hozzá Marsalkó Dávid.

Halott Pénzék nem állnak meg, nyáron koncerteken lépnek fel szerte az országban, de már az őszre is gőzerővel készülnek, ugyanis két hónapos turnét terveznek októberben és novemberben. Jelenleg pedig a legújabb daluk előkészületei zajlanak.

[box title=”A Fonogram-díj” box_color=”#0f0ac7″]A Fonogram-díj valamennyi kategóriában egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon. A könnyűzenei kategóriákban egy zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló jelölőbizottság, valamint egy szűkebb szakmai zsűri, a Fonogram Bizottság tagjai szavaztak. A Fonogram – Magyar Zenei Díjat (Arany Zsiráf díj néven) a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díjra az elismerés odaítélésének évét megelőző két naptári évben Magyarországon megjelent album nevezhető.[/box]