Főnöke kérte adócsalásra a fagyiárust

fagylalt

hirdetés

A vendéglátóipari vállalkozások ellenőrzésekor a NAV munkatársai gyakran állapítanak meg hiányosságokat. Az viszont ritkán fordul elő, hogy sorozatos mulasztást követően is a szabálytalan működés a természetes üzletmenet. Most ez történt, s az is kiderült, mindez főnöki utasításra.

A közelmúltban a revizorok egy pécsi fagylaltozót ellenőriztek, ahol a vásárolt édességről nem kaptak nyugtát. A vizsgálat idején az eladó – a folyamatos kiszolgálás ellenére – egyetlen egyszer sem használta a pénztárgépet.

A sorozatos mulasztást az alkalmazott szokatlanul őszintén indokolta – mondta lapunknak Barlai Krisztina az adóhivatal helyi szóvivője.

– Elmondta, hogy a pénztárgépet a főnöke utasítására nem használja, aki azt kérte, hogy csak kevés tételt rögzítsen a pénztárgépben, hogy ne kelljen sok adót fizetnie. A fagylaltozót üzemeltető kft a közelmúltban már többször lebukott nyugtaadás elmulasztása miatt, ezért a mostani ellenőrzésnek a maximális, azaz egymillió forintos mulasztási bírság lett a következménye – közölte Barlai.

Mivel nyilvánvaló, hogy az alkalmazottak nem véletlenül, egy-egy alkalommal feledkeztek meg a bevételek regisztrálásáról, a helyszíni ellenőrzést adóvizsgálat is követi – tette hozzá a szóvivő.

  • fiuatérről

    Három-négy évvel ezelőtt a mohácsi vásáron 900 Ft-os vásárlásnál nem adott számláért, potom ~ 600 000 Ft volt a bünti.

  • Kiemelt hozzászóló!

    Helyes.