Fontos információk a pécsi bérletek, utazási igazolványok érvényességéről

A Tüke Busz Zrt. arról tájékoztatja ügyfeleit, hogy változik a bérletek, utazási igazolványok érvényességi ideje, valamint arról is, hogy az egészségügyi dolgozók díjmentesen utazhatnak a pécsi buszokon – olvasható a Tüke Busz Zrt. lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Változik a bérletek érvényességi ideje 

Hogy időben megválthassuk új bérleteinket, a márciusra, valamint a 2020. I. negyedévre kiadott bérletek érvényességét meghosszabbítja a Tüke Busz, április 7-én 24 óráig használhatók fel.

Díjmentesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók 

A járványhelyzetben mutatott kimagasló munkájukért a vészhelyzet megszűnéséig minden egészségügyi dolgozó ingyenesen utazhat Pécsett a Tüke Busz Zrt. járatain március 31-étől.

A díjmentes utazásra való jogosultságot többfajta dokumentummal lehet igazolni:

• az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással, vagy
• az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe;
• ha a fentiek közül egyik sem áll az utas rendelkezésére, akkor az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas „Utazási utalvány”, valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya együttes felmutatásával is lehet díjmentesen utazni.

Érvényben maradnak az utazási igazolványok

Az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok (MÁK által, valamint a mentősök, kisgyermekesek, polgárőrök, nyugdíjasok részére kiadott hatósági igazolások) érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig.

A bérletpénztárak így lesznek nyitva

A Tüke Busz Zrt. bérletpénztárainak nyitvatartása április 8-ától április 28-áig:

Millennium Üzletház (Rákóczi út 60.)
hétfőtől péntekig: 7.00–15.00 (az üzletház bezárása miatt)

Távolsági autóbusz-állomás (Nagy Lajos király u. 20.)
hétfőtől szombatig: 7.00–17.00

Csontváry utcai pénztár (Csontváry utca 10.)
hétfőtől szombatig: 7.00–17.00 (a vasárnapi nyitvatartás visszavonásig szünetel)

Április 8–28. között az uránvárosi autóbusz-állomáson és a budai autóbusz-állomáson található bérletpénztárak – az egyébként is érvényes rend szerint – zárva tartanak.

Megváltozott a bérletek visszaváltásának módja

Átmenetileg, a Tüke Busz Zrt. ügyfélszolgálat zárva tartásáig megszűnik a bérletszelvények készpénzben történő visszaváltásának lehetősége, a kifizetés banki vagy postai utalással lehetséges.

A társaság továbbra is az üzletszabályzatban foglaltak szerint váltja vissza a bérleteket. A szükséges dokumentumok (Nyilatkozat) a Tüke Busz honlapjáról letölthetőek, illetve a Millennium Üzletházban lévő bérletpénztárban nyomtatott formában elérhetőek.

A nyomtatványokat és a visszaváltandó bérletszelvényeket kizárólag a Millennium Üzletházban működő bérletpénztárban tudja az utas vagy az adott cég képviselője leadni.

A bérlet visszaváltásának menete:

A nyilatkozatot az ügyfél olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel, két példányban kitölti, aláírja (a kérelmező résznél) és mindkét példányt a visszaváltandó bérletszelvényekkel együtt az ügyintéző bérletpénztárosnak átadja. Céges ügyfél esetében a cég bélyegzőjével lepecsételi.

Az ügyfél a nyilatkozaton jelzi azt, hogy banki utalásos vagy postai úton kéri a visszatérítést. Cég csak banki utalással kaphatja meg a visszaváltás értékét.

Az átvevő bérletpénztáros a nyilatkozat mindkét példányát aláírással, bélyegzővel, dátummal ellátja és az egyik példányt az utasnak vagy a cég képviselőjének átadja. A nyilatkozat feldolgozását követően történik intézkedés a postai vagy banki utalásról.

A bérletvisszaváltás ügyintézésének helye:

Millennium Bérletpénztár (Rákóczi u. 60)
nyitvatartás munkanapokon: 7.00–15.00

Hirdetés