Fontos információk a pécsi gyermekek étkeztetéséről

Az új koronavírus-járvány miatt a kormány elrendelte az oktatási intézményekben a tantermen kívüli digitális oktatási munkarendet. Pécs önkormányzatának ezzel együtt továbbra is jogszabályi kötelessége ellátni az intézményi gyermekétkeztetést az iskolások és óvodások részére – olvasható a városháza lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az önkormányzat igyekszik minden étkezési igényt maradéktalanul kiszolgálni, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez. A cél az, hogy mindenki hozzájusson a szolgáltatáshoz, aki igényli, akkor is, ha a gyermek egyébként nem önkormányzati intézménybe jár.

hirdetés

Az alábbiakban néhány fontos tudnivaló olvasható az étkezés megszervezését végző Pécsi Ellátó Központ Közétkeztetési Osztályának kérésére.

  • Az étel igénylése a veszélyhelyzet előtti munkarend szerint, változatlanul történik, az osztály munkatársainak közreműködésével.
  • Nem változott az étkezési térítési díj összege, változatlan a kedvezményes étkezés jogosultsági rendszere is a gyermekvédelmi törvény szabályozása alapján.
  • Minden Pécset élő gyermekeknek igényelheti a szülő az étkezést, akkor is, ha nem önkormányzati oktatási intézményben tanul. Amennyiben eredeti intézménye jelenleg nem tudja biztosítani a szolgáltatást, a szülőnek egy nyilatkozatot kell kitöltenie, hogy gyermeke bekerüljön az önkormányzati ellátórendszerbe az átmeneti veszélyhelyzet idejére. Így jogosult a közétkeztetésre minden pécsi óvodás, nappali tagozatos általános és középiskolás.
  • Az iskolás gyermekek továbbra is menza ebéd vagy napközi háromszori étkezés formájában kérhetik az ellátást.
  • A járványra tekintettel az ételt központi kiosztóhelyekről lehet hazavinni, az intézményekben nem lehet elfogyasztani őket.
  • Az óvodásoknak a kijelölt intézményekben napközbeni ügyeleti ellátás kérhető, étkezés elvitelre szintén az ügyeletes intézményekből igényelhető.

A veszélyhelyzet idején a személyes kontaktusok csökkentése érdekében a Pécsi Ellátó Központ ideiglenesen bezárta befizetőhelyeit, a Közétkeztetési Osztály mindenekelőtt a banki átutalásos fizetési módot támogatja.

A banki befizetéshez nyilatkozatot kell kitölteni, ami megtalálható a központ honlapján (elszamolohazpecs.hu) a /Közétkeztetés /„letölthető mellékletek” címszó alatt. Netbankon keresztül banki átutalással lehet fizetni, valamint szülői felületen keresztül, regisztráció után a pecskk.eny.hu oldalon, internetes bankkártyás fizetéssel.

Fontos, hogy az étkezési igényt a PEK Közétkeztetési Osztályon vagy az ügyeletes óvodákban mindenképpen jelezni kell. A központ igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt megrendelni az ételt a kiosztóhelyre.

A Pécsi Ellátó Központ Közétkeztetési Osztály munkatársai rendelkezésre állnak kérdés esetén.

Információkért keressék fel az elszamolohazpecs.hu honlapot, írjanak az etkezesinfo@eh-pecs.hu e-mail-címre, vagy hívják az alábbi telefonszámok valamelyikét: 30/845 6732; 30/845 6713; 30/850 6482; 30/845 6697; 30/850 6453; 30/850 6453.

Hirdetés