A Frei kávézó épületét is megkapja Matyi

Négy lakást és egy üzlethelyiséget is magában foglal az az ingatlan, amelyet a nettó 300 millió mellett még megkap Matyi Dezső a PMFC-ért. A Király utca 7. szám alatt a nem is olyan régen nyitott Frei Café üzemel. 

hirdetés

Már a jogi részleteket is tárgyalja a város ügyrendi bizottsága a PMFC visszavétele kapcsán. Egy városházi dokumentumból kiderült, hogy a tervezett keretmegállapodás szerint a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 100 millióért veszi meg a PMFC-Sport Kft.-től a tulajdonában lévő ingóságokat, tárgyi eszközöket, a PMFC-brandhez köthető jogokat, a weboldalt.

További 200 milliót fizet a város a sportpályák visszaszerzéséért, így a Stadion utcai komplexumért, valamint kovácstelepi pályákért. Az önkormányzat 50 évre szóló használati jogot szerez a Kinizsi-pályára is, ahol több mint 400 milliós fejlesztést hajtottak végre elsősorban pályázati forrásból. Szintén a városhoz kerül a futballakadémia által haszonbérletben igénybe vett Hajnóczy utcai épület is.

Mindezek mellett az eddig pontosan meg nem nevezett, ám Matyi Dezsőnek szánt ingatlanegyüttes helyére is fény derült. Ez az egykori Betűdzsungelnek otthont adó Király utca 7. szám alatt található. Frei Tamás tavaly novemberben nyitotta meg kávézóját itt, s világ minden tájáról lehet megkóstolni a fekete italokat az üzletben. Egyelőre a Pécs Holding birtokában van a ház, kérdés, hogy ha átveszi Matyi az ingatlant, maradhat-e nála albérletben a televíziós újságíró, vagy sem.

Mindenesetre a PMFC-nél bizakodóak, s immár egy új Facebook-bejegyzést is közzétettek – a pécsi Munkás1950 szurkolócsoporttól átvéve –  “Feltámadunk” címszóval.

feltámatunk

Győri János, a PMFC ügyvezetője szerint nem engedhetik meg maguknak, hogy a város fiatal labdarúgói ne az első osztályban szerepeljenek. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot ifj. Dárdai Pállal, akinek szakmai segítségét kérték ahhoz, hogy a pécsi akadémiát rövid úton az ország legjobbjai közé fejlesszék.

– A tervünk az, hogy utánpótlás műhelyünkben megteremtsük a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy kiemelt akadémiai státuszt kaphassunk. Évről évre minőségi fiatal focistákkal szeretnénk ellátni a felnőttcsapatot, amely reményeink szerint néhány éven belül újra az első osztályban szerepelhet – mondta Győri.