Fürdőruhás Mikulások futottak a belvárosban

Mikulásfutás11

hirdetés

Idén már harmadszor vetkőztek fürdőgatyára és bikinire azok a lelkes kocogók, akik évről évre egy rendhagyó futással adakoznak az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Alapítványnak, egyben hívják fel a figyelmet a szervezet támogatására.

Mikulásfutás33

Lányoknak, nőknek lehetőleg piros bikini, fiúknak, férfiaknak ugyanilyen színű úszóshort, lehetőség szerint mindenki kobakján egy-egy Mikulás-sapka. Ez volt a javasolt alapfelszerelés azoknak a lelkes kocogóknak a számára, akik vasárnap a rossz idő ellenére sem átallottak nekivetkőzni az adakozás jegyében.

A szervező Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Alapítvány harmadszor rendezte meg a fürdőruhás Mikulásfutást a belvárosban; a program egy egész napos eseménysor részeként valósult meg. A cél az volt, hogy minél többen adakozzanak a gyógyuló és gyógyult daganatos és leukémiás gyermekeket és családjaikat segítő szervezetnek.

Mikulásfutás55

A hivatalos nevén Jótékonysági Fürdőruhás Mikulás Kocogás névre keresztelt programon a futók a Szent István térről indultak, majd végigkocogtak a Ferencesek útján, a Széchenyi téren, a Mária utcán, hogy a Király utcát érintve érkezzenek vissza a kiindulási pontra.

Mikulásfutás_4

A félelmet nem ismerő, hideget remekül tűrő sportbarátok több helyen is megálltak egy-egy percre és karácsonyi dalokkal kedveskedtek az utca emberének, no meg maguknak.