Fűszerek illatoznak Kertvárosban is

Fűszerkertet ültettek pénteken Kertvárosban, a Berek sétányon: immár a panelházak között is illatoznak a különleges növények, egy kis plusz ízt, hangulatot csempészve a hétköznapokba.

hirdetés

A Nevelési Központ 1. sz. Általános Iskolájának elsősei Csizi Péter országgyűlési képviselő, Kövesi Mária és Grób Gábor önkormányzati képviselők segítségével szépítették meg a pécsi Berek sétány egyik szögletét: most már fűszernövények illatoznak a panelházak tövében.

Örömmel segítettek az elsősök

Csizi Péter országgyűlési képviselő elmondta, évekkel ezelőtt Páva Zsolt polgármester javaslatára indult meg a program, mely révén nemcsak fákat, virágokat ültetnek, hanem kis fűszerkerteket is kialakítanak Pécsett, hiszen ezek a különleges növények illatukkal jó hangulatot keltenek a mindennapokban.

Fűszerek illatoznak a panelok között

Csizi Péter elmondta, mindenképpen szerettek volna Kertvárosba is fűszerkertet telepíteni, mivel itt különösen fontos a panelok között, hogy a zöld növények a hétköznapokat felüdítő légkört teremtsenek. A gyerekek is örömmel vesznek részt az akcióban, sokuk számára ritka alkalom ez a kertészkedés megismerésére.

Kövesi Mária, Grób Gábor és Csizi Péter is segített az iskolásoknak

Amint azt Csizi Péter hangsúlyozta, Kertvárosba egyre több ilyen akciót visznek, épp egy ilyen programból nőtte ki magát az a hatalmas virágültetés is, mely során Pécs Guinness-rekordot döntött: egy óra alatt 16 ezer virágpalántát ültettek el.