Fűzy Ákosra emlékeztek

Több mint kétezer néző előtt rendeztek szerdán jótékonysági mérkőzéseket a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának szeptember 7-i buszbalesetében elhunyt vezetőedzője, Fűzy Ákos emlékére, a befolyó összeget a szakember családja kapja meg.

hirdetés

Az ötlet a korábbi pécsi sikeredzőtől, Rátgéber Lászlótól származott, aki több mint egy évtizedig dolgozott együtt Fűzy Ákossal a baranyai megyeszékhelyen. A program pécsi és dombóvári fiú, majd pécsi és győri lány utánpótláscsapatok mérkőzéseivel kezdődött, ezt követően a PVSK-Pannonpower férfi csapata a Kaposvárral csapott össze (94-85), majd a női bajnokságban szereplő PINKK-Pécsi 424 a PEAC-Pécs együttesével játszott (72-64).

Mága Zoltán hegedült a gálameccsek között

Németh Károly, a szervezőbizottság vezetője elmondta: a PEAC-PINKK meccs valódi kuriózum volt, mivel a két csapat a felkészülési időszakban egyszer sem játszott egymással, így szurkolók először láthatták egy tét nélküli meccsen a két gárdát.

A két főmérkőzés szünetében rövid megemlékezést tartottak, Mága Zoltán hegedűművész előadását hallgatták meg az egybegyűltek, akik a szervezők kérésére fekete-fehér öltözékben tisztelegtek Fűzy Ákos emléke előtt.

“Nem tartottuk volna méltónak, ha barátunk temetését követően beszédek hangoznak el, azt szerettük volna, ha mindenki a saját kedves emlékeit éli át, amihez a zenés megemlékezés volt a legméltóbb” – tette hozzá Németh Károly.

Vendégszektorokat ezúttal nem alakítottak ki, a helyfoglalás érkezési sorrendben történt, a szervezők ezer forintos adományt kértek az eseményre kilátogatóktól. A koncert közben a csarnok falán fekete drapériára az elhunyt edző nagyméretű fotóját helyezték el, majd Szivós Márton vízilabdázó a világbajnok férfi válogatott által aláírt labdát adott át Fűzy Ákos özvegyének. Az emléktárgyat árverésre bocsátják, a bevételt az edző családja kapja meg.

A győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze egy személyautóval. Tapodi Péter klubigazgató a szerencsétlenség helyszínén meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, és több játékos megsérült.

Fűzy Ákos hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I-et is megnyerte csapatával.

– Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk – nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László Fűzy Ákos balesete után. “Olyan, mintha a testvéremet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát” – mondta.

Fűzy Ákos akkor halt meg, amikor szeptember 7-én a győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál összeütközött egy személyautóval. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban halt meg. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét, rajta kívül hét sérült került kórházba.

  • AJÁNLOM !

    Már lehet kicitálni a vízilabda válogatott által felajánlott – dedikált labdára. Tudnivalók a ****.hu-ban

  • rózsadombi

    Méltó volt FŰZY ÁKOS emlékéhez! Gratu! R.I.P. ÁKOS! Szívünkben örökké, ÁKOS!