Gasztro-élmények Pécsen

Aki szereti a hasát és igényesen elkészített ételekre, megbízható alapanyagokra vágyik, annak nem kell messzire mennie, hogy elégedett legyen. Pécsett egyre nagyobb léptekkel fejlődik a gasztronómiai élet. 

hirdetés

Termelői piacok

Az évek óta üzemelő Tüke piac után idén megnyitotta kapuit a Nick-udvarban a Gasztropiac, emellett a Csinos Presszóban havonta jelentkezik az ASzPIK is. Helyi termelők és kézművesek termékeit vásárolhatjuk meg ezeken a helyeken a lekvároktól a kolbászig. Aki biztos minőségre vágyik és garantáltan hazai, sőt pécsi vagy környékbeli élelmiszert venne, az mindenképpen látogasson ki valamelyik termelői piacra. A finom illatok mellett barátságos légkör várja a tudatos vásárlókat.

gasztro piac3

Kreatív Pécsi Gasztronómiáért Egyesület

A helyi vendéglátás megújításáért fogott össze négy pécsi étterem. Céljuk, hogy a város ne csak nevezetességei és természeti szépségei miatt legyen vonzó, hanem a helyi gasztronómia is Pécs hírét vigye a nagyvilágban. Az egyesület alapítói a Teleky Étterem, a Jókai Bisztró, a Pezsgőház, illetve az Addo kávézó és étterem. A csapat abszolút önállóan, alulról szerveződött, hosszú távú céljuk a gasztroturizmus fellendítése.

kreatív pécsi gasztronómia

Üde színfoltok

Az utóbbi években és ezen a nyáron is több olyan vendéglátóhely nyitott a városban, ahol a minőség a legfőbb érték, ezek közül szemezgettünk.

A Susogó borvendéglőben – előzetes bejelentkezés után – hetente változó, szezonális-tematikus menüsorból válogathatnak az ínyencek. Régiós alapanyagokat használnak a kreatív-interaktív gasztronómia jegyében.

Idén nyitott a belvárosban az Egylet, ahol magyar kézműves sörök folynak 12 sörcsapból, a grillen pedig balkáni ételek sülnek. Külön kis világ sajátos hangulattal és finom fogásokkal.

egylet
Hamar megkedvelték az Egyletet a pécsiek

A Jókai cukrászda a francia cukrászművészetre építve kínálja minőségi alapanyagokból készült süteményeit és fagylaltjait. A megszokottól eltérő kínálat igazán különlegessé teszi a hagyományos cukrászdák között.

Két hónapja üzemel a Rákóczi úton a Hal&Grill ételbár, ahol a halételek szerelmesei válogathatnak kedvükre. Többek között pisztráng, polip, lazac, kalamári, cápa, lepényhal is sül roston, paprikás lisztben vagy épp panírozva – ahogy a vendég kívánja.Mellé egyebek mellett salátát, sült krumplit is kérhetünk, megfizethető áron. Elvitelre, helyben és megrendelésre is dolgoznak.

halasok a rákóczi úton1
Frissen sütik a tengeri herkentyűket