Kiemeltként szerepel a Pécs-Villány térség az új kormányzati turisztikai stratégiában

2016 óta három turisztikai térség volt Magyarországon, amelyek kiemelt fejlesztési térségnek is számítottak, de az akkori kormányrendeletet most hatályon kívül helyezi a kormány. Az új szabályozás már 11 turisztikai térséget tartalmaz. A Pécs-Villány térséget is kiemelték.

hirdetés

Feltehetően a mostani új besorolás lesz majd az alapja a következő időszak turisztikai jellegű támogatási rendszereinek és ezért fontosak az új térségek, illetve a hozzájuk tartozó településnevek pontos megjelölése – írja a portfolio.hu.

Baranyában, sőt az egész Dél-Dunántúlon a Pécs-Villány turisztikai térség az egyetlen kiemelt, a megjelölt települések pedig a következők: Abaliget, Csarnóta, Cserkút, Drávacsehi, Harkány, Kisharsány, Kővágószőlős, Kovácsszénája, Magyarhertelend, Nagyharsány, Óbánya, Orfű, Palkonya, Pécs, Pécsvárad, Pogány, Siklós, Szaporca, Tésenfa, Villány, Villánykövesd, Zengővárkony. Ez azt jelenti, hogy az ezeken a településeken tervezett turisztikai fejlesztéseknek nagyobb esélyük lesz állami pályázati forráshoz jutni.