Pécsen köttetnek a jövő üzleti kapcsolatai!

Európa minden tájáról, sőt, még Afrikából is érkeztek résztvevők arra a kétnapos konferenciára, ahol üzletemberek találkozhatnak, ismerkedhetnek és köthetnek együttműködéseket villámgyorsan, kötetlen beszélgetések során.

Az Open4Business grandiózus eseménynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) adott otthont. A kétnapos rendezvényen a világ minden tájáról érkezett üzletemberek találkoznak, hogy az előadások, beszélgetések alkalmával minél több partnert találjanak maguknak.

Minden évben rendkívül népszerű a program: Pécsre 2019-ben 271 részt vevő vállalat érkezett 20 országból. Hogy mennyire nemzetközi az esemény, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még Ghánából is érkeztek üzletkötők az eseményre.

A kétnapos konferencia második napjának első szekciójában Miseta Attila, a PTE rektora, Síkfői Tamás, a PBKIK elnöke és Páva Zsolt polgármester is előadást tartott Pécs gazdaságáról röviden.

Páva Zsolt prezentációjában elmondta, 2010-ben egy olyan program indult el, amely leginkább a gazdaság fejlesztését célozza, a városvezetés pedig folyamatosan erre koncentrált a hagyományosan pécsi cégek és a családi bázisú kis- és középvállalkozások (KKV-k) segítésével, új cégek bevonásával.

– Közben egy gyümölcsöző együttműködés alakult ki az Iparkamara, a város vezetése és az egyetem között, ami a Modern Városok Program során Pécsre érkező állami források elosztásában is megmutatkozott. Ennek következtében valósultak meg látványos és kevésbé látványos eredmények is. Olyan cégeket sikerült bevonzani a városban, mint a német Thyssenkrupp, de említhetnénk az ITSH-t, vagy a Viessmannt is.

A városvezető szerint ezek a programok önmagukban is fontosan, de úgy még nagyobb a jelentőségük, ha egymásra épülnek és egy nagy koncepcióba illeszkednek bele.

Fotók forrása: PBKIK Facebook

Hirdetés