Gázos cég jött Pécsre

Sok a kérdés

Bárki lecserélheti ezentúl a gázszolgáltatóját a Főgáz Zrt.-re, miután már Pécsen is elérhető a cég. Németh Lászlóné államtitkár csütörtökön nyitotta meg az Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz tartozó Főgáz új postai ügyfélszolgálatát Pécsett.

hirdetés

A Magyar Postával történő együttműködés eredményeként az országos lakossági gázszolgáltatóvá váló, fővárosi központú Főgáz újabb 132 postai kirendeltségen tudja fogadni fogyasztóit, ügyintézési helyeinek száma majdnem a duplájára nőtt, immár 300 helyen várják a jelenlegi és az átjelentkező ügyfeleket.

A pécsi Jókai utcai postán található ügyfélszolgálat megnyitásán Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár elmondta, a kormányzati szándéknak megfelelően a februárban megalakult ENKSZ feladata a rezsicsökkentés tartóssá tétele és továbbvitele, ami most fontos mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy elindult a Főgáz országos egyetemes szolgáltatása. Szerinte az egykapus ügyintézés, vagy a fogyasztók pénztárcáját kímélő gázmérő-csere hosszú távon mind több ember számára teheti vonzóvá az állami közműszolgáltatást.

Ez utóbbi kapcsán elmondta, hogy a Főgáz korábban már végzett egy felmérést, e szerint a kisebb cégek, társasházak esetében a gázmérő kapacitása több esetben magasabb volt a tényleges, átlagos fogyasztásnál, ezért viszont magasabb átalánydíjat fizettek. A mérőóra-cserével viszont csökkenthető ez a költség, s ezt anélkül ingyenesen megteszik majd, hogy kérné az ügyfél.

– A fogyasztók az ország bármely pontján saját belátásuk szerint válthatnak gázszolgáltatót – emelte ki Horváth Péter, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ehhez az kell, hogy két nyomtatványt kitöltsenek az ügyfélszolgálatokon és megbízzák a szolgáltatással a nemzeti vállalatot.

Elmondta azt is, hogy következő ütemben – 2016 januárjától – az áramszolgáltatás területén szeretnének piacra lépni, ez ügyben már több hazai vállalattal is tárgyalnak. A következő, ám ennél jóval bonyolultabb lépést jelentene a távhőszolgáltatás elindítása, hiszen e területen többféle díjszámítási módot használnak, és közel 100 cég látja el ezt a feladatot országszerte.