Gigafejlesztés a pécsi német suliban

A hazai német nemzetiségi oktatás egyik legjelentősebb fejlesztése valósulhat meg Pécsett. 563 millió forintból megújul és bővül is a Koch Valéria Iskolaközpont.

hirdetés

A projekt során a szakmai munka fejlesztésére, a pedagógiai módszerek alkalmazásának kiterjesztésére törekszenek. A fejlesztésben nemcsak a kisiskolások, hanem óvodások is érintettek.  Új tan- és tornatermet, aulát, valamint udvart is kapnak a németül tanuló diákok a Koch Valéria Iskolaközpontban Pécsett.

A fejlesztés célja az épületek biztonságos és gazdaságos működtetésén túl a szakmai munka feltételeinek javítása.

Englenderné Hock Ibolya igazgató szerint a nyitott oktatási formákhoz megteremtik a feltételeket, energetikai szempontból is korszerűsítik az iskolát, s egy szárnya teljesen megújul az intézménynek.

A tanárok nemcsak a német hagyományokat erősítik a diákokban, hanem jól használható nyelvtudást is kapnak.

Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke elmondta: „Ez az iskola a kétnyelvű oktatás, illetve az óvodában is bővülő nevelés révén stabil, biztos nyelvtudást ad a gyerekeknek, karrier-esélyeiket javítani tudják.”

Az iskola mellett a Dugonics utcai óvoda épületét is fejlesztik. Itt új csoport-, fejlesztő- és tornaszobát alakítanak ki, ami a jelentkezők nagy száma miatt szükséges létszámbővítést is lehetővé teszi.