Gulyás: a kormány maximálisan támogatja Vári Attila fejlesztési terveit

A kormány készen áll arra, hogy a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért által támogatott Vári Attila pécsi polgármesterjelölt terveit támogassa annak megválasztása esetén – hangsúlyozta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Pécsett újságíróknak.

hirdetés

A miniszter szombaton Pécsett folytatott megbeszélést Vári Attilával, a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület által támogatott polgármesterjelölttel. Gulyás Gergely újságíróknak a találkozót követően hangsúlyozta: Vári Attilának biztos jövőképe van Péccsel és azzal kapcsolatban, hogy a baranyai megyeszékhelynek milyen szerepe legyen a régióban.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a kormány készen áll arra, hogy a polgármesterjelölt terveit maximális mértékben támogassa, a szükséges forrásokat a pécsi önkormányzattal való szoros és jó együttműködésben a város rendelkezésére bocsássa.

A miniszter hozzátette: tudják, hogy Pécs szerepével kapcsolatban az elmúlt években sok vita volt, ugyanakkor kiemelten fontosnak tartják, hogy Vári Attila a megyeszékhelyet nemcsak mint egy gyorsan, rohamosan fejlődő várost képzeli el, hanem régiós központként tekint rá.

Gulyás Gergely miniszter, Vári Attila polgármesterjelölt, Őri László és Decsi István alpolgármesterek

A fejlődésre, tette hozzá, lehetőséget ad az is, hogy a kormány reményei szerint a megyével is kiváló lehet Pécs együttműködése, hiszen a baranyai közgyűlés elnöki posztjára a város jelenlegi alpolgármestere, Őri László kaphat felhatalmazást a választóktól októberben.

Kitért rá: Pécs mellett a baranyai kistelepülések előtt is nyitott a fejlődés lehetősége a „Magyar Falu Program” keretein belül. Kiemelte: a megyei fejlesztéseknek a pécsiekkel szoros összhangban kell megvalósulniuk, ugyanis Pécs fejlődéséből profitálhat az egész régió.

Hirdetés