Gyereknap: lufitekerés, trambulin, kosárlabda park

Május 25-én, szombaton egész napos gyermeknapi programokkal várják a gyerekeket és szüleiket a Pécsi Expo Centerbe, a városi cégek és vállalkozók rendkívüli összefogásának köszönhetően.

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a példaértékű együttműködés a tavalyihoz hasonlóan a Pécs Holding Zrt. kezdeményezésére és több helyi vállalkozó anyagi támogatásával jött létre.

A programhoz a rendezvények szervezésével, gyermekek szórakoztatásával, játékforgalmazással foglalkozó cégek is lelkesen csatlakoztak saját felajánlásaikkal.

Az egész napos program délelőtt tíz óra és este hét óra között várja a látogatókat, számos izgalmat, érdekességet tartogat nemcsak a gyermekeknek, de a játékos kedvű szülőknek, nagyszülőknek is. A belépés idén is ingyenes.

A kisebbeket lufitekerés, állatsimogató és homokozó, a nagyobbakat légvár, trambulin, érzékenyítő park várja. A kamaszok részt vehetnek egy katonai bemutatón és a KRESZ parkban is kipróbálhatják magukat.

Csizi Péter kiemelte: a szórakoztatáson túl arra is fel szeretnék hívni a gyermekek figyelmét, hogy a fogyatékkal élők milyen hétköznapi nehézségekkel küzdenek. Saját bőrükön tapasztalhatják meg fogyatékos társaik kihívásokkal teli, mégis teljes értékű életét, sőt, velük közös programokon is részt vehetnek.

Idén a sport is komoly szerepet kap a gyermeknapon. A helyszínen rendezik az V. Shotokan Karate-kupát. Bemutatkozik még a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület, a Pécsi Torna Egyesület és a Pécsi Tüke SE Asztalitenisz Szakosztálya is. A Pitypang és a Fordan Táncstúdió táncos fellépésekkel kedveskedik a résztvevőknek. A gyerekek megismerkedhetnek a kosárlabdázással is a PVSK és a Pécsi Életmód Egyesület közreműködésével.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatal Nyílt Napja színes és egyben hasznos programokat kínál. A gyerekeket különböző játékokkal, ügyességi feladatokkal várják, a szüleik a Kormányhivatal és szakigazgatási szervei mindennapi munkájáról tájékozódnak.

A gyereknapi program ideje alatt a parkolás az Expo Center melletti parkolóban és a vásártéren is ingyenes.