Gyereknapi adománygyűjtés

Megunt játékokat, mesekönyveket, rajzeszközöket és társasjátékokat vihetnek kicsik és nagyok péntekig az Árkádba, hogy azok számára is boldog legyen a gyereknap, akik család nélkül nőnek fel.

hirdetés

Pataki Hanna még egyszer meghintáztatja teknőcös hátizsákját, mielőtt odaadja rászoruló társainak. Édesanyjával a táska mellett építőkockákat is hoztak, hogy a Pécsi Gyermekotthon lakói játszhassanak majd velük.

Pataki Dorottya, Hanna édesanyja azt mondja, kislánya megkap mindent, amire vágyik, viszont akik otthonban nőnek fel, csak az ilyen akciók révén tudnak játékhoz, ruhához jutni.

Hanna megkap mindent, ezért megunt játékait elajándékozza

Még egy kis nosztalgiázás, aztán irány a játékbolt, ahol a többi adomány mellé, a nagy papírdobozba kerülnek Hanna játékai. Ezeket mind gyerekek hozták, gyerekeknek.

– Nagyon jó állapotú játékokat hoznak – meséli Takács-Balogh Andrea, a Játéksziget üzletvezetője. – Sok olyat látok közöttük, amit nem is lehet megvenni az üzletekben. Szerintem sok külföldi játékot is kapunk.

A Pécsi Gyermekotthon 1961-ben alakult, jelenlegi formájában 1998 óta működik. A bentlakásos intézményben 36 kisgyerek él, akik teljes körű ellátást kapnak. Az utógondozottak közül tízen az intézményben laknak. Ezenkívül az átmeneti otthonban összesen tizenhárom 3 és 18 év közötti gyerek él, néhányan édesanyjukkal. Minden segítségre szükségük van.

– A csoportoknak most leginkább társasjátékokra, készségfejlesztő játékokra, építőkockákra, Legóra lenne szüksége – magyarázza Kis-Bogdánné Kovács Gabriella, a Pécsi Gyermekotthon-Gyermekek Átmeneti Otthona szakmai vezetője. – A kicsiknek a gyakorlás és az iskolába járás miatt a fejlesztő játékok lennének a leghasznosabbak.

Balázs a Gyermekek Átmeneti Otthonában lakik a testvéreivel és az édesanyjával. Jelenlegi szobájába jól jönnek majd a játékok.

De ezenkívül mesekönyvekből, rajzeszközökből, vagyis filctollakból, zsírkrétából, aszfaltkrétából sosincs elég. Aki szívesen adna, péntek délelőttig még elviheti az Árkád üzletközpontban lévő játékboltba. Az összegyűlt adományokat pénteken délután négy órakor viszik el a gyermekotthonba.