Gyermekkorú lányát is dolgoztatta a drogkereskedő pécsi nő

Félmillió forint készpénzt is találtak a rendőrök - Fotó: Police.hu

Kábítószer-kereskedelem, valamin új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 31 éves pécsi nő és társa – egy 35 éves enyingi férfi – ellen – írja a rendőrség honlapja.

hirdetés
Uránia Mozi

A párt 2020. július 2-án a kora esti órákban fogták el a rendőrök Pécsett, a gyanú szerint ugyanis rendszeresen árultak kábítószert a városban. A nyomozók kutatást tartottak a férfi és a nő lakásán, ahol 100 gramm kábítószergyanús növényi származékot, és 54 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint kábítószer gyanúját keltő tablettákat, zselés anyagot, továbbá közel félmillió forint készpénzt találtak és foglaltak le. A nőt kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják, mert kérésére a gyermekkorú lánya is adott el pszichoaktív anyagot.

Egy 34 éves pécsi férfit is előállítottak a rendőrök. A megalapozott gyanú szerint a férfi marihuánát adott el a nőnek, aki azt továbbértékesítette. A férfi lakásán is kutatást tartottak a rendőrök, ott 52 gramm kábítószergyanús növényi származékot, kábítószer gyanúját keltő tablettákat és egy digitális mérleget találtak és foglaltak le. Ellene kábítószer-kereskedelem miatt folytatott büntetőeljárást a rendőr-főkapitányság.

A nőt és a két férfit kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a járásbíróság elrendelt.

A rendőrök egy 21 és egy 19 éves pécsi férfit azzal gyanúsítanak továbbá, hogy július 2-án drogot vásároltak a nő lakásán. A ruházatuk átvizsgálása során ugyanis megtalálták, majd lefoglalták a vásárolt kábítószert a nyomozók. A kábítószer-gyorsteszt mindkét fiatalnál pozitív eredményt mutatott, ellenük kábítószer birtoklása miatt folyt az eljárás.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek – írja a police.hu.