Gyertyagyújtás és koncert az elhunytak emlékére

A Pécsi Hírekben tévesen jelent meg a koncertről szóló ismertető, a helyes időpontot és programot alább olvashatják:

hirdetés

Közös gyertyagyújtással kísért koncertre invitálja az elhunytaikra emlékező pécsi közönséget a Nemzeti Filharmonikus Zenekar október 29-én, csütörtökön este 19 órakor a Kodály Központba.

Szeretteinket elveszíteni mély és súlyos fájdalmat jelent. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Halottak napja alkalmából megrendezett hagyományos pécsi hangversenyükön is olyan zeneművet adnak elő, amely az elmúlással való szembesülésről szólnak, annak érzését mélyíti el.

A Kodály Központban méltó helye van Brahmsnak
A Kodály Központban méltó helye van Verdinek

A gyász leírására pedig aligha léteznek kifejezőbb művek Giuseppe Verdi terjedelmes életművében, mint Requiem, amelyeket a pécsiek október 29-én, csütörtökön este 19 órakor hallgathatnak meg a Kodály Központban. Verdi Requiemje nemcsak a műfaj megkerülhetetlen darabja, de egyben a zeneszerző egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott műve is, melyet egyébként Rossini halálának emlékére komponált.

A szerettek emlékéért fognak égni a mécsesek
A szerettek emlékéért fognak égni a mécsesek

A Nemzeti Filharmonikus Zenekart az esten Antal Mátyás karmester vezényli és közreműködik a Nemzeti Énekkar is.

A hangversenyt megelőzően 18:30-kor a Kodály Központ főbejárata előtt a közönség tagjai mécsest gyújthatnak elhunyt szeretteik emlékére, amelyek a koncert az intézmény lépcsőin égnek majd el, megidézve azokat, akik már nem lehetnek ott a koncerten.

A koncertre jegyeket itt vásárolhat.