Gyimesi a Jobbik jelöltje

Gyimesi szerint családapáknak és -anyáknak kellene munkát adni

Gyimesi Gábor, a párt pécsi önkormányzati képviselője, középiskolai tanár lesz a Jobbik polgármesterjelöltje Pécsen – jelentette be a Jobbik városi elnöke a baranyai megyeszékhelyen szerdán. Gyimesi szerint jobb közbiztonság, átláthatóbb, hatékonyabb városgazdálkodás kell.

hirdetés

Németh Zsolt, a Pécsen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Gyimesi Gábor személyében egy Pécsen ismert és elismert politikus méretteti meg magát „hazánk második legnépszerűbb pártjának színeiben”. Hozzátette: nemcsak a városvezetői feladathoz kerestek önállóan induló aspiránst, de a megyeszékhely mind a tizenkilenc választókörzetében lesz jobbikos jelölt.

Kitért arra, hogy a Jobbik azért látta szükségesnek, hogy saját jelöltekkel vágjon neki a helyhatósági választásoknak, mert a jelenlegi politikai garnitúrával elégedetlenek az emberek, megújulásra várnak.

Gyimesi Gábor programjáról szólva kiemelte: Pécsen több területen is előrelépésre van szükség. Ő személy szerint, mondta, a munkahelyteremtésre, a jobb közbiztonság megteremtésére és az elszámoltathatóság javítását célzó intézkedések bevezetésére helyezné a hangsúlyt megválasztása esetén.

Gyimesi Gábor
Gyimesi Gábor

Kifejtette: értékteremtő munkahelyeket kell létrehozni a városban a közfoglalkoztatás helyett, például a Pécs környéki termőföldeken tudna létrehozni álláshelyeket az önkormányzat, miközben a megtermelt javakat a városban tudnák hasznosítani.

A közbiztonságról szólva elmondta: nemcsak a belvárosban, hanem a megyeszékhely hatvanezres, panelházas városrészében, Kertvárosban és a keleti peremterületeken is növelni kell a közterület-felügyelők, rendőrök számát.

Azt mondta, polgármesterként elszámoltatná az előző városvezetések képviselőit a korábban elhibázott önkormányzati döntések miatt. Ehhez elsősorban a nyilvánosság erejét használná fel, megismertetve, hogy milyen területeken, milyen mértékben használták fel nem megfelelően a közpénzeket.

Fogarasi Gábor, a párt pécsi képviselőjelöltje azt mondta, a Jobbik az egyetlen igazi ellenzéki párt és azt mondta: az Összefogás Pécsért Egyesület valójában a “Fidesz leányvállalata”, a választások után egy egységet alkot majd az ÖPE a Fidesszel.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a párt, Gyimesi Gábor azt mondta: mindenképpen legalább a második politikai erőként szeretnének jelen lenni a pécsi közgyűlésben, s egyéni jelöltjeik egy részétől is győzelmet várnak elsősorban Kertvárosban és a keleti városrészben.