Gyűjtést szerveznek, hogy az elhunyt fiút eltemethessék

Nagyon sokan gyászolják a fiúkat

Életét vesztette a komlói garázsrobbanás harmadik sérültje is, miután két barátja elhunyt. A fiatal fiú édesapja nem tudja egyedül fedezni a temetés költségeit, ezért országos gyűjtést szerveznek azért, hogy méltó módon vehessen búcsút gyermekétől.

hirdetés

Meghalt annak a június 15-én történt tragikus komlói garázsrobbanásnak az eddig életben maradt sérültje is, amely így összesen három fiatal életét követelte. A 19 éves Süveges Erik életéért az orvosok folyamatosan küzdöttek, hiszen a fiú számos súlyos égési sérülést szenvedett és sok műtéten is átesett, amelyekhez sürgősen és folyamatosan szükség volt jelentős mennyiségű 0Rh+ típusú vérre, amiért Komló önkormányzata irányított, országos véradást is szervezett a baleset után. Süveges Erik öt hétig küzdött, szervezete azonban feladta a harcot, július 21-én csütörtökön reggel 7 órakor halt meg.

Süveges Erik temetéséhez a legkisebb adomány is jól jön
Süveges Erik temetéséhez a legkisebb adomány is jól jön

Erik édesanyja régen, 9 éve elhunyt már, a fiú édesapja pedig egyedül nem tudja fedezni a temetés költségeit, ezért a család és Erik ismerősei és barátai arra kérik az embereket, hogy akár egy kis összeggel is, de támogassák Süveges Csabát abban, hogy méltó módon vehessen végső búcsút szeretett fiától.

Aki segítene az elhunyt fiú családjának, az alábbi számlaszámon teheti meg, illetve az Erste Bankban személyesen is befizetheti az adománynak szánt összeg.

Süveges Csaba 11600006-00000000-33476913
.(IBAN) HU24 1160 0006 0000 0000 3347 6913

Az édesapa, Süveges Csaba lapunknak elmondta, nem tudja még, hogy miként és mennyi pénzből fog zajlani fia temetése, csak annyi biztos, hogy Eriket 3 héten belül hamvasztani fogják, de mivel a rendőrségi vizsgálat még tart, a fia boncolásának eredményére pedig szintén várni kell, ezért még nem volt ideje és ereje a gyászszertartás részleteivel foglalkozni. A kórházi zárójelentést már kézhez kapta, de elolvasni még nem merte.

Kérdésünkre az apa kifejtette, hogy számára nagyon jó érzés volt a tragédia közepette is, hogy rengetegen adtak vért fiának országszerte. A véradás meghirdetése utáni második napra már összegyűlt 60 liter vér, utána pedig ez a mennyiség naponta nőtt és nőtt. Süveges Csaba hozzátette, hogy fiát, és a balesetben elhunyt másik két fiút is „elképesztően sokan” gyászolják, nemcsak Komlón és Pécsen, hanem szerte az országban is.

A robbanás után
A robbanás után

– Soha nem láttam és nem tapasztaltam olyan mértékű összefogást, mint ami Erik megmentéséért ment végbe – mondta a gyászoló apa, majd hozzátette, hogy jó lett volna látni, ahogy ennyi segítőkész ember örül annak, hogy fia életben maradt.

– Minden követ megmozgattam, hogy a fiam túlélje a balesetet, de nem sikerült. Lehetnék mérges egyes emberekre, okolhatnám magamat is, de nincs már értelme ilyesminek, a fiam meghalt – mondta.

Nagyon sokan gyászolják a fiúkat
Nagyon sokan gyászolják a fiúkat

Az édesapa elmondta azt is, hogy a három fiú jóban-rosszban, éjjel-nappal együtt volt, hosszú évek óta nagyon jó barátok voltak, rendkívül közel álltak egymáshoz, egy utcában is laktak.

Kérdésünkre, hogy akad-e segítsége ebben a nehéz időszakban, Süveges Csaba csak annyit mondott, hogy jelenleg egyedül maradt Erik három és fél éves féltestvérével.

Mint azt korábban megírtuk, a tragikus robbanás Komlón, a Bányász utca egyik garázsában történt, ahol a robbanáskor a három fiú tartózkodott. Egy fiatal azonnal életét vesztette, a második életéért egész éjjel küzdöttek, de nem sikerült megmenteni. A harmadik fiú, Süveges Erik a robbanás óta feküdt az intenzív osztályon nemrég bekövetkezett haláláig.

A három fiú pont a szerencsétlenség napján vizsgázott a közelben található szakmunkásképzőben. A garázsban, ahol tartózkodtak a robbanás idején egy quad, egy fűnyíró és egy kanna benzin is volt. Két gázpalack, ami ezek mellett volt, sértetlen maradt. A garázsban tűz is keletkezett, amelyet a komlói hivatásos tűzoltók fojtottak el. Az eset kapcsán bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a rendőrség – szakértők bevonásával – közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a történteket.