Húslevest kell főzni, fasírtot kell gyúrni – ennyi!

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke egészen súlyos kijelentéseket tett Pécsen, hiszen ő inkább főzőcskézne vasárnap, mint bármi mást, főképpen nem menne voksolni. Gyurcsány Ferenc még a júdáspénzt is bedobta az egyébként nem túl lelkes hallgatóságnak. 

hirdetés

Az október 2-i népszavazáson a távolmaradás mellett kampányoló Gyurcsány Ferenc Pécsett, az Apáczai Csere János Nevelési Központban tartott lakossági fórumon úgy fogalmazott: “egy normális európai létezést szeretnénk megélni, ezért nagyon nem mindegy milyen kimenetele lesz a választásnak”.

A DK nem fogadott el júdáspénzt a Fidesztől?
A DK nem fogadott el júdáspénzt a Fidesztől?

Úgy vélekedett: a kvótanépszavazás sikerét Orbán Viktor Európa-ellenes fellépésének támogatásaként értékelné, és úgy venné, hogy “áldásunkat adjuk mindarra, amit az elmúlt hat évben csinált”. Különben is a távolmaradással szavazzanak – mondta Gyurcsány.

Ha nem megyünk el szavazni, azzal a Fidesz hatalmát gyengítjük?
Ha nem megyünk el szavazni, azzal a Fidesz hatalmát gyengítjük?

Gyurcsány Ferenc az eseményen azt állította: a Fidesz pénzt ajánlott azért, hogy a DK az igen mellett kampányoljon, majd kijelentette: “júdáspénzt nem fogadunk el”.

A nagyjából 100-150, többnyire nyugdíjasokból álló közönség figyel:

gyurcsány, hl05

A volt miniszterelnök egyébként nagyon elemében volt, mondott például egy ilyet: “Vasárnap húslevest kell főzni, fasírtot kell gyúrni, fel kell rakni a pörköltet főni, nem pedig népszavazásra kell menni!”

Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy  jelenleg Magyarországon legalább 600-800 orosz szövetségi ügynök működik”. Orbán Viktor “mindent megtesz annak érdekében, hogy minél szorosabbra fűzze a két ország kapcsolatait” – jelentette ki.

Gyurcsány egyébként azt is mondta, hogy jövőre előrehozott választásokat akar a Fidesz, ezt arra alapozta, hogy a Fidesz kétharmados többségének visszaszerzése a cél.

“Rosszul teszik azok, akik távolmaradás helyett igennel szavaznak a referendumon” – hangoztatta, egyébként ő úgy becsülte – bár nem tudni mire alapozva -, hogy a DK támogatóinak 80 százaléka otthon marad, míg a fideszesek 70 százaléka, a Jobbik támogatóinak “alig fele” vesz majd részt a kvótanépszavazáson.

“2006 óta először mutathatjuk meg, hogy a miniszterelnök nem csalhatatlan” – hangoztatta az ateista nézeteket valló politikus, aki Európa “leginkább keresztényietlen” politikusának Orbán Viktort tartja.

A DK elnöke arra biztatta hallgatóságát, hogy a szavazástól való távolmaradással hagyjanak olyan nyomot az országon, amely “előre visz”. Egyébként még hozzátette, hogy is sulykolják azt, hogy a nőket fogják megerőszakolni. Tény ugyanakkor, hogy a befogadó Németországban a rendőrség szerint is tömeges erőszak történt szilveszterkor, és rengeteg nő lett áldozata migránsoknak.

Szellemmel hadakozunk, hazug és alávaló politikai játszma – mondta.