Gyurcsány szerint biciklis ukrán nyugdíjas közmunkásokkal csalhatja el a választást a Fidesz

Még a nők megerőszakolásával is poénkodott a DK elnöke pécsi fórumán. Gyurcsány Ferenc nagyon büszke volt arra is, hogy nem szavazta meg a határon túliak számára a kettős állampolgárságot, megfosztaná a jelenleg nem határon belül élő magyarokat a szavazati jogtól. A másfél órás pécsi előadásra a DK által is támogatott független jelölt, Mellár Tamás nem volt kíváncsi. 

hirdetés
Uránia Mozi

Nagy pofont tudnak adni

A DK elnöke országjárásának pécsi állomásán, a Nevelési Központban Nagy Ferencet, a DK pécsi, komlói parlamenti képviselőjelöltjét és a mohácsi körzetben induló Lukács Jánost volt hivatott népszerűsíteni, bár a két jelöltnek alig jutott pár perc a másfél órás lakossági fórumon.

Nagy Ferencről meg lehetett tudni, hogy a MÁV-nál dolgozott 38 évig, a vasútnál nagyon erős közösség volt, és élete legnagyobb kihívása a parlamenti képviselőjelöltség.

Míg Lukács Jánosról kiderült az, hogy több munkahelye volt, és kovácsként is dolgozott. Ennek kapcsán Gyurcsány fontosnak tartotta megjegyezni, hogy bizony a kovácsok „nagy pofont is tudnak adni”, ám Lukács helyretette a pártelnököt, hogy ő nem pofozkodik és nem is akar, sőt még szidni sem szokott senkit. A jelölt egyébként bevallotta:

nem tudta, hogy amikor felkérték a DK jelöltjének, akkor vajon megtisztelték-e ezzel, vagy éppen ki akartak vele szúrni, mivel az ő körzete fideszes.

Viszon’látásra

A zömében idősekből álló közönség előtt szabadon beszélt Gyurcsány arról, hogy diktatúra van az országban és az orbáni rendszert meg kell dönteni. Beígérte azt is, hogy az ellopott milliárdokat vissza fogják szerezni, a stadionokra nem adnak pénzt, az állami földbérleti szerződéseket januártól megszüntetik.

„A földet vissza kell venni, viszon’látásra” – mondta.

Majd – az amúgy a kommunisták idején erőszakkal létrehozott – termelőszövetkezetek megszüntetését történelmi bűnnek nevezte.

Az egynapos DK-program

Természetesen a bűnösöket meg fogják büntetni, de ennek legfőbb akadályát, Polt Péter legfőbb ügyészt kell eltávolítaniuk majd. Mindezek mellett a DK helyreállítja a demokráciát is, mert ma a félelem uralkodik, az országot köztörvényes bűnözők irányítják. Pécsnek elveszett a régi fénye, drágák az albérletek, nincs elég diák és kollégiumi hely sem.

Gyurcsány nagyjából ennyit mondott arról, hogy a DK milyen országot képzelne el, ha ők kerülnek hatalomra. A programjukat egyébként Gyurcsány maga is

néhol „egynaposnak” és máskor egyszerűnek nevezte.

A lényeg, hogy a Fidesz ne folytassa tovább.

A határon átbicikliző ukrán nyugdíjasok kapnak közmunkát

A DK elnöke már egy ideje szenzációnak tálalta, hogy még egy 1960-as évekből származó – az ő miniszterelnöksége alatt is életben lévő – nemzetközi megállapodás alapján kaphatnak ukrán állampolgárok magyar nyugdíjat bizonyos feltételek mellett.

A volt kormányfő előadásának alighanem a legkülönösebb része az volt, amikor az ezzel kapcsolatos választási csalás módszerét vázolta fel, meglehetősen szubjektíven. Szerinte ugyanis

átbicikliznek a magyar postákra a nyugdíjosztás idején az ukrán nyugdíjasok,

akik később itt is szavaznak, mert bejelentik őket a magyar házakhoz. A Fidesz velük őrzi meg a hatalmát, miközben

még közmunkát is kapnak a polgármestertől.

Persze, hogy elvesszük

Gyurcsány Ferenc az MSZP élén 2004-ben 23 millió románnal riogatta a kettős állampolgárság megszavazásáról szóló referendum előtt az embereket, most finomított: már nem venné el a magyaroktól az állampolgárságot, de a szavazati jogukat igen.

–Persze, hogy elvesszük! – mondta többször is, miközben arról beszélt, hogy ő milyen büszke arra, hogy nem szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt 2010-ben. S bár a DK elsősorban a határon túl született magyarok ellen célozta a kampányt, hogy „ne szavazhasson az, aki soha nem élt itt”, a pártvezér arról is szólt, hogy „a szavazati jogot tartós magyarországi ittlakáshoz kell kötni”. Ergo a Pécsen született, néhány évig Londonban élő magyarokat is megfosztaná a választójogtól. De szerinte „a hágó bika Achilles-ína magyarellenes” és nem ő.

Ízléstelen vicc a nők megerőszakolásáról

A volt magyar miniszterelnök sajátosan tért ki a bevándorlásügyre is. A legálisan hazánkba érkező, a jogszabályoknak megfelelően menekültstátuszért folyamodott közel 1200 menekült befogadása kapcsán engedett el egy ízléstelen poént.

– Nézzék, titokban befogadtak több ezer menekültet. Felborította Magyarország életét? Ellopták a kultúránkat? Megerőszakolták lányainkat és asszonyainkat? – kérdezte és kiszólt a közönség egyik tagjának:

– Ne mondja azt, hogy „sajnos”, mert… – majd erre kitört a nevetés.

Mellár nem kért Gyurcsányból

A DK által is támogatott Mellár Tamás nem jelent meg Gyurcsány Ferenc fórumán, holott az MSZP-s miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely, az LMP-s miniszterelnök-jelölt, Szél Bernadett és Vona Gábor, a jobbikos kormányfőjelölt fórumán is ott volt a politikus.

– Mellár Tamást nem lehet nem támogatni – mondta a távol lévő ex-fideszesről Gyurcsány. Úgy vélekedett, hogy független jelöltként pokoli nehéz dolga lesz, s ha nem nyer, akkor el fognak veszni a szavazatai. Az esten szóba került az LMP és a kisebb pártok is, mondván, szükség van rájuk az együttműködésben, mert ha minden választókerületben egyetlen ellenzéki jelölt lesz, akkor el lehet búcsúzni a Fidesztől.

Cserdi polgármestere a hitleri útról

Az eseményen megjelent Bogdán László, Cserdi polgármestere is, akit Gyurcsány ki is hívott a felszólalók közé, így ő is kampányolt kicsit a DK-nak. Arról szólt, hogy aki migránsozik, az hitleri útra tér.

Nagy Ferenc máris szembement Gyurcsánnyal

Nagy Ferenc ugyanis még a pécsi fórum előtt a Facebookon arról értekezett, hogy olyan országban szeretnének élni az emberek, ahol nem újabb kerítések épülnek, hanem azok lebomlanak. A DK-s képviselőjelölt szavaiból kiderült, hogy nincs szükség a határzárra, azt jobb lenne lebontani.

Gyurcsány viszont már egy januári fővárosi fórumon is arról beszélt, hogy politikai öngyilkosság a kerítés lebontásáról beszélni, a már meglévő kerítést használni is lehet. A pécsi fórumon pedig azt mondta, hogy az nem igaz, hogy ő kerítést akarna bontani, mint ahogyan ezt állítják róla.

Hogy minél színesebb legyen a kép, 2015-ben még úgy vélte, teljesen elfogadhatatlan a kerítés.

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Gyurcsány sohasem lesz többet miniszterelnök, bármennyire szeretné is azt. Egyszer leszerepelt, megbukott, hiteltelenné vált, úgyhogy számára nincs második esély.

  2. Néhány gondolat Gyucsány Ferenc Úr pécsi látogatása során meg tartott előadásáról. A világ legtermészetesebb dolga,hogy a mai úgymond ellenzékiek a jelenlegi kormány leváltása a célja. Elöljáróban megemlíteném,hogy a nevezett Úr több millió forintjait Ausztria bankjaiba tette — gondolom a magasabb kamat elérhetősége miatt. Amikor még Ő volt Magyarország miniszter Elnöke emlékeim szerint volt egy elhíresült mondása—- hazudtunk reggel,délben, meg este is. Ha valaki az általam írtakat akkor el merte mondani,akkor csak az a kérdésem,hogy esetleges vissza térése esetén mire számíthat kicsiny hazánk választásra jogosult állam polgárai?

Comments are closed.