Akik ingyen beindítják a bizniszét

Van egy jónak tűnő ötlete egy induló vállalkozáshoz, de nem tudja hogyan vágjon bele? A pécsi Közgáz hallgatói által létrehozott Entrepreneurship Club of Pécs klub segít a bajban!

hirdetés

Egyre népszerűbbek a kezdő, gyerekcipőben járó vállalkozásokat felkaroló kezdeményezések, nem csak világszerte, de hazánkban is. Sokan pedig nem tudják, hogy akad Pécsett egy társaság, akiknek szívügye az, hogy segítsenek az ötletszinten megrekedt start-up vállalkozások talpra állításában.

A másfél éve indult Entrepreneurship Club of Pécset a Közgáz hallgatói alapították, de tagjaik között nem csupán közgázosok, hanem öt más kar hallgatói is megtalálhatóak. Céljuk pedig, hogy a lehető legkörültekintőbb és legmegfelelőbb tanácsokkal és képzésekkel segítsék az induló vállalkozásokat.

Komlósi Kristóf, a klub elnöke lapunknak elmondta, hogy az Entrepreneurship Club of Pécs munkája az önképzésen alapul. Ők nem tanítanak semmit, de közösen tanulnak egymástól, és együtt fejlesztik az adott vállalkozások terveit, valamint üzleti gondolkodásmódjukat. Mindezt pedig különböző események és rendezvények keretein belül teszik. Vannak nyílt, és zárt előadásaik is. A nyílt előadásokon már meglévő, működő start-up cégek vezetői tartanak prezentációkat és kerekasztal-beszélgetéseket, a zárt előadásokon pedig cégindítási stratégiákról folynak építő beszélgetések.

Az Entrepreneurship Club of Pécs tagjainak egyik legfőbb célja, hogy az őket megkeresők motivációját, és saját, meglévő tudását fejlesszék ezeken az összejöveteleken. Ezt pedig úgy lehet elérni a leglátványosabban, ha olyan önmagukat fejlesztő, saját erőből valakivé váló embereket mutatnak be nekik, mint a Punnany Massif, a 30y, vagy a Halott Pénz tagjai és menedzserei, akik előadásokat is tartottak a klubban a siker receptjeiről. A lényeg, hogy a vállalkozói mentalitásról tanuljanak.

De mit kell tenni, ha az Entrepreneurship Club of Pécs segítségét szeretnénk kérni? A hasonló céllal működő belföldi és külföldi társaságokkal is szoros kapcsolatot ápoló pécsi klubba egy formális felvételi eljárás (motivációs levél és interjú) során lehet belépni, ezután viszont a az általunk dédelgetett vállalkozástervet már közösen fejleszthetjük a klub más tagjaival, a vállalkozói szemlélet, a kellő metódusok és módszerek ekkor kezdenek formát ölteni. Komlósi hangsúlyozta, hogy a közös munka lényege az, hogy minél kevesebb jó ötlet vesszen kárba, és hogy senki ne a saját kárán tanuljon meg céget építeni.

Cserébe pedig nem kérnek semmit, csupán azt, hogy aktívan dolgozhassanak együtt a születőben lévő cégek és vállalkozások leendő vezetőivel.