Kínos ügybe keveredett a pécsi LMP-s

Nyílt levélben kérte számon Hoppál Pétert Keresztes László Lóránt, az LMP baranyai elnöke azért, amiért a fideszes politikus nem vett részt egy politikai vitán. Hoppál viszont azt állítja, ő előre szólt a szervezőknek, hogy édesapja temetése lesz,  emiatt nem tud elmenni a vitaestre.

hirdetés

Több éves hagyománya van annak, hogy a pécsi Értelmiségi Klubban politikusi vitákat rendeznek a választások előtt. Ezeken mindegyik párt képviselője ott van. A mostani esten azonban Hoppál Péter, a Fidesz pécsi elnöke nem vett részt. Keresztes László Lóránt, az LMP helyi elnöke ezt egy nyílt levélben kifogásolta és kérte számon Hoppálon, amiért nem ment el.

Tudott vagy nem a temetésről?
Tudott vagy nem a temetésről?

– Előzetesen tájékoztattam az est főszervezőjét, Horváth Csabát arról, hogy édesapám temetése miatt nem tudok részt venni a programon. Kértem azt is, hogy erről tájékoztassa a képviselőket – nyilatkozta lapunknak Hoppál Péter.

Horváth Csaba megerősítette, hogy a fideszes politikus valóban jelezte neki, a temetés miatt nem tud elmenni a vitára.

Keresztes tagadja, hogy tudott a temetésről. Ez azért meglepő, mert Horváth Csaba azt mondta, maga is hallotta, ahogy a vitaest előtt erről beszélnek egymás között a megjelentek.

Úgy tudjuk, ma délelőtt Keresztes elnézést kért Hoppáltól telefonon.

UPDATE (14:40)

Keresztes László Lóránt közleményt adott ki az ügyben. Ebben megismételte a lapunknak is elmondottakat, miszerint nem tudott Hoppál Péter apjának temetéséről, egyúttal együttérzéséről biztosította a fideszes politikust. A teljes szöveget ide kattintva olvashatja el.

 • Simon Wintermans

  Aztán most gyorsan kicseréltek az eredeti botrányos cikk címét (“Halálhírrel élt vissza a pécsi LMP-s?”) a semlegesebb “Kínos ügybe keveredett a pécsi LMP-s”-re.

  Remélem, a Pécsma nem csak taktikázni tud, hanem még korrekt is tud lenni: írjon egy cikket “Kínos ügybe keveredett a Pécsma”, és kérjen ebben elnézést a Keresztes László-tól.

 • belvárosi

  Milyen buliról beszélsz sirály.Biztos tudod,hogy ki hol bulizik. Elég siagyu sirály vagy.

 • Simon Wintermans

  Halálhírrel élt vissza a pécsi LMP-s?

  A Pécsma szégyelljen magát! Undorító, ocsmány kis kisvárosi “hírlapocska”.

  A szerkesztőségnél ismerik a címemet; mostantól nem kívánom tovább megkapni.

 • b.meg máté, hát kell ez?

 • grrrrrr

  Kedves Bóka Máté újságíró, talán más címet kéne adni ennek a nevetséges cikknek, vagy otthon összetörni a tükröket, mielőtt belenéz!

 • sirály

  Édesapja temetésén…… Hiába mindenki másképp gyászol. De azért egy mélyen vallásos az nem bulizná végig a halál és a temetés közti időt. Kiderül a fenti hozzászólásokból Lóri nem tudta honnan is kellet volna tudnia bárkinek is a Hopplá-Hoppot nem taglózta le.
  Természetesen részvétem a családnak.

 • Feri

  Ha jól értem, akkor Horváth Csaba elvtárs “elfelejtette” közölni a többiekkel, hogy a meghívott vendég nem jön, mert temetésen van? Igen, jól értem!

 • Dr. Horváth Csaba

  Nem szeretem a féligazságokat!
  Hoppál Péter valóban jelezte nekem előzetesen, hogy a temetés miatt nem tud részt venni. Ezt viszont én nem közöltem a fórum résztvevőivel, mert nem a személy volt a fontos, hanem az, hogy valaki – a szervezet által delegált személy- részt vegyen. Én nem tudok arról, hogy a fórum előtt téma lett volna Hoppál személye, már csak azért is, mert a pártfórum nem volt személyhez kötött! Nagyon sajnálatosnak tartanám, ha a a további választási estéken nélkülöznünk kellene a kormánypárt képviselőjelöltjeit.

 • Lóri, Lóri

  Ebbe nagyon belefutottál. Lehet, hogy nem kellene kapkodni tán. Okoskodás helyett pedig melózni kellene.

 • Keresztes László Lóránt

  A következők közzétételére is megkértem Bóka Mátét, ám ezt nem látom a portálon, ezért bemásolom:

  “A Pécsma.hu portálon ma közzétett cikkben leírtakhoz jelzem, hogy Hoppál Péter személyes távolmaradásának okáról nem értesült sem dr. Kóbor József, önkormányzati képviselőtársam, aki nem csak a fórumon, de az azt megelőző megbeszélésen is részt vett, és nem értesült Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője sem, aki szintén a fórum részvevője volt. Ezért kérem önöket arra, hogy a cikkben előforduló valótlanságokat, méltatlanságokat haladéktalanul korrigálják.”

  Azt, hogy a szomorú információ a fórum szereplőivel nem lett megosztva, Horváth Csaba is megerősítette, Kóbor József felé.

  Külön szeretném megköszönni Németh Zsolt, jobbikos országgyűlési képviselőnek, hogy a cikk kapcsán felhívott, és elmondta véleményét.

  Keresztes László Lóránt

 • egy másik pécsi

  Estleg Hoppál Úr felajánlhatott volna egy késöbbi időpontot a vitaestre.

 • dr. Kóbor József képviselő

  Magam is ott voltam a fórumon. Senki nem tudott a dologról, miután Horváth Csaba senkinek nem mondta el. Lóránt sem tudhatott róla, amikor ezt az anyagot megírta.

  Amúgy a fórumon maga Horváth Csaba és a másik műsorvezető is többször bírálta a Fideszt, hogy senkit nem küldött erre a fórumra. Itt nem Hoppál Péterről van szó (én nem is tudtam, hogy ő jött volna), hanem arról, hogy az ország és Pécs vezető politikai ereje nem méltatja ezt a tradícionális fórumot és pécsi nézőit arra, hogy elküldjön valakit. Vannak elegen.

  De ez van másutt is, egy kivétellel csak olyanokról tudok, ahová nem mentek el. Az a szégyen, hogy sehol sem vállalják fel a vitát, csak biztos saját körben mernek villogni.

  Igen, kedves “anyuska”, kampány van. És sajnálatos, hogy Pécs város hivatalos városházi lapja – amelyet valamennyiünk adójából tartanak fenn, az ellenzéki szimpatizánsokéból is – ilyen alantas módon próbál meg hangulatot kelteni.

  Bízom benne, hogy helyreigazítást fognak tenni !

 • van Törpikus

  A pécsma közölt le valaha olyan hírt, amelynek egy minimális valóságtartalma is volt? nagyon kétlem…

 • anyuska

  Kampány van.Semmin sem lehet csodálkozni.Tülekedés van.Számomra újra és újra kiderül,annyira mégsem más.Vannak erős közös gyökerek.