Startol a tavaszi kátyúzás

A jó idő miatt elindultak a melegaszfalt-keverő üzemek Pécs környékén és elkezdődött a szokásos tavaszi kátyúzás is. Újdonság, hogy idén jelentős buszmegálló-felújítási munka is folyik. A pécsi utak kátyúit, ahogyan eddig is, bárki bejelentheti a Biokomnak.

hirdetés

– Idén valamivel kíméletesebb volt a tél az utakhoz, ami abból látszik, hogy kisebb, szerintem könnyebben javítható rések, repedések vannak csak. Amit még megfigyeltem, hogy a korábbi javítások viszonylag jól tartják magukat. Persze a külvárosokban és az eldugottabb utcákban van teendő bőven – mondta lapunknak egy taxis, aki jól ismeri a városi úthálózatot.

A pécsi utakat – kivéve a várost átszelő egy- és két számjegyű útvonalakat – kezelő Biokom folytatja a télen megkezdett kátyúzást, ám mostantól nagyobb volumenben, melegaszfalttal tömik be a lyukakat.

kátyúzás

– Március 18. óta folyik a kátyúzás, azóta már közel 900 négyzetméternyi útfelületet javítottunk ki. Összesen 31 tonnányi aszfaltot dolgoztunk be a pécsi utakba ez idő alatt – mondta Lóczi Szidónia, a Biokom pr-menedzsere.

A napokban zajlanak kátyúzási és útjavítási munkálatok például a Garay, a Kenderföld, a Bolygó, az Űrhajós, az Est utcában, a Szigeti úton, a Verseny utcában, a Magaslati és a Tüskésréti úton, több hirdi utcában, illetve a vasasi bekötőúton, valamint járdajavítás történik a Nagy Imre, a Szabadság úton, a Szőnyi Ottó és Veress Endre utcákban.

Eddig 600 négyzetméternyi útpadka-felújítást is elvégeztek már a Tüskésréti úton, valamint az elmúlt időszakban 150 tonna kőzúzalékot használtak fel dűlőutak javítására is Pécsett, illetve Hird és Vasas területén.

A Biokom közölte, összesen 24 buszmegállót érintő felújítási program keretében mostanában tették rendbe a Tüzér utcai, a Hársfa utcában lévő „Jánoskúti” buszmegállót, valamint a Zsolnay-szobor melletti buszmegállót is.

[note]A menet

Előbb a buszközlekedési útvonalakon dolgoznak a Biokom emberei, majd a tömbházak közötti kisebb utcák következnek. Bár folyamatosan figyelik, hol kell javítani, a pécsiek is jelezhetik a problémás területeket az ugyfelszolgalat@biokom.hu e-mail címen, vagy a 72/502-100-as, illetve a 80/200-590-es zöldszámon.[/note]

 • fanni

  Jaj Istenem, látta valaki, hogy mit csináltak Pogányban???? Hát ez aztán a kátyúzás. Már most hiányzik a lyuknak a fele, mi lesz még később. Ilyen foltozgatást csak itt Magyarországon képesek elsajátítani……Valaki ellenőrzi a munkát? ezért vajon hány millát fizetnek ki?????Nagyon érdekelne.

 • Laci

  Az út szintje alatt 20cm-rel található csatornafedelekre is jó lenne kitalálni valami megoldást! A városban számtalan helyen képez kikerülhetetlen csapdát az ilyen mélyen lévő csatornafedél!

 • Dömdödöm

  Vajon egy országnyi méretű kátyút mivel lehet betömni? Gigantikus méretű ‘jobban teljesítünk’-hazugsággal?

 • MZ/X

  Semmi értelme! Ezek a látszat munkák semmit sem érnek és 1 hetet sem adok az így betömködött lyukaknak! A tartósságuk egy nagy nulla de még annyi sem!