Hamburgban tárgyalt Páva

Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Csizi Péter pécsi honatya villámlátogatáson vett részt a német kikötővárosban. A Hauni német cégvezetésével tárgyaltak. 

hirdetés

A Pécs Holding Zrt. eladta tavaly a vásártér harmadát a Hauni Hungáriának, hogy az a régi üzemegységek mellé újakat tudjon felhúzni, és a dolgozói létszámát emelve pár év múlva összesen 200-250 embernek teremtsen új munkahelyet. A cég két ütemben, összesen 83 ezer négyzetméternyi területet vásárolt meg.

Páva Zsolt és Csizi Péter most a német anyavállalat meghívására jutott el Hamburgba, ahol megtekintették az ottani üzemet.

– Ez egy folyamat része, hiszen ezelőtt három évvel kezdődtek intenzív tárgyalások a Hauni hazai és külföldi vállalataival a pécsi bővítésről. Bár kisebb részben, de ehhez kellett az önkormányzat segítsége is – mondta Páva Zsolt lapunknak. – A fejlesztés már sínen van, nagyon jó napi szintű együttműködés alakult ki a felek között.

Ennek kapcsán kaptak meghívást a német vállalattól Hamburgba, a gépipari cég központjába. Páva elmondta, több együttműködési lehetőségről is tárgyaltak, de egy konkrét ügyben meg is állapodtak, hogy minél több magyar mérnök dolgozhasson a pécsi gyárban.

– A szakképzésben a duális oktatást elsőként a Hauninál vezették be  Pécsen másfél éve, ami nagyon jól működik – mondta Csizi Péter parlamenti képviselő. – Ezt a rendszert kívánjuk kiterjeszteni a felsőoktatásra is, a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve.