Hangos pécsi kocsmára panaszkodnak

A hajnalig tartó hangzavarra panaszkodnak a Király utcában lakók. Az egyik udvarba, ahova védett házak hálószobaablakai nyílnak, májusban költözött be egy magát romkocsmaként hirdető vendéglátóhely.

hirdetés

A hálószobaablakuk alatti udvar új lakóiról mesél a Krizbai házaspár. Azt mondják, alig tudnak néhány órát pihenni, mert nyár óta egy romkocsma üzemel mellettük. Tíz éve – amikor megvették a lakást- tudták, hogy a belváros hangos, de erről azért nem volt szó – mondják.

– Tudatában voltunk annak, hogy a Király utca speciális zajjal jár, de azt is tudtuk, hogy az északra nyíló hálószobaablakainknál csönd van és nyugalom, ezért is alakítottuk ki ezt a két szobát hálószobának – mesélte Krizbai László.

Sándor Ildikó, a romkocsma vezetője szerint túlzásról van szó

A Szoba nevű romkocsmának épp a tavasszal kellett költöznie, hasonló nézeteltérések miatt. Ők egyébként egy kulturális szigetnek nevezik magukat, kiállításokat, felolvasóesteket, akusztikus zenei esteket tartanak. Azt mondják, minden engedélyük megvan, ami az üzemeltetéshez kell, kivéve a hangosítási, így erősítőről nem is zenélnek – mondja a hely vezetője. Szerinte rosszindulatúak a szomszédok.

– Sokszor ezek a panaszok rettentő messze állnak a valóságtól, iszonyatos mértékben túloznak – mondta Sándor Ildikó, a romkocsma vezetője. – Szerintem az a probléma, hogy nagyon elkanászodott a lakosság ebben a dologban, mivel megtehették.

Azt bizonyosan megtehetik, hogy bármikor kihívhatják a rendőröket, és a hely vezetőjének elmondása szerint ez szinte naponta megtörténik.