Harckocsit venne a város

A csütörtöki közgyűlésen döntöttek arról a pécsi képviselők, hogy a Mecseki Láthatatlanok emlékének adózva egy T-34-es tankot vásárolna a város, amely a Mecsek Kapunál egy posztamensre állítva hirdetné a pécsi hősök ellenállását.

Az 1956-os forradalomra emlékezik idén Pécs városa is, az idei esztendőt emlékévnek nyilvánította a városvezetés. A város számára is kiemelten fontos, hogy az ’56-os eseményeket felidéző, a hősöknek és az áldozatoknak emléket állító, úgynevezett “Büszkeségpontokat” hozzon létre.

Tank_T-34
Így néz ki az egyik leghíresebb harckocsi

A szabadságharcot megidéző emlékművek sorát gyarapíthatja az a harckocsi, amelyet a Mecsek Kapunál állítanának ki a Mecseki Láthatatlanokra emlékezve. A T-34-es tank azt hirdetné, hogy Pécs büszke szabadságharcosaira és ellenállóira, emléküket és cselekedeteiket megőrzi a jövő nemzedékei számára.

Ehhez azonban előbb sikeresen kell szerepelni a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által meghirdetett pályázaton, amelynek célja, hogy ébren tartsa a társadalmi emlékezetet és erősítse a közös értékeken, a múlton és a kultúrán alapuló magyar identitást.

Hirdetés