Harman: már munkában a pécsi gyárigazgató

Még nem tudni, mikor, hány fővel indulhat el a keverőpultok építése Pécsen a Harmannál

Egyelőre nem halmozzák el információáradattal a sajtót a Pécsre érkező világcégek, de a Harman hangtechnikai gyártó cég és a Hellmann logisztikai vállalat is folyamatosan felvételizteti az embereket a Pécsen induló gyáraikhoz. A két cég együtt több mint hatszáz állást ígért be.

hirdetés

Mint arról egy hónappal ezelőtt beszámoltunk, a logisztikával foglalkozó német Hellmann szeptemberben nyitná meg új részlegét. A társaság a működéséhez a belvárosban bérel ingatlant és első körben 100, később további 100 ember foglalkoztatását tervezi.

Sata Előd, a Hellmann Shared Services Center Kft. ügyvezetője korábban azt közölte, Pécsen elsősorban a Hellmann európai pénzügyi, könyvelési feladatainak egy részét végzik majd, és ehhez idegen nyelveken beszélő közgazdászokat vesznek fel.

Mostani érdeklődésünkkor nem kívánt nyilatkozni. Az azonban figyelemreméltó, hogy a 150 éves múlttal rendelkező cég több álláshirdetős oldalon is jelen van. Magasan képzett közgazdászokat, de mérlegképes könyvelőket is keresnek 5 év fölötti gyakorlattal, egyetemi végzettséggel, folyékony angol és német nyelvismerettel.

A Hellmann a munkahelyteremtés függvényében támogatást kap pécsi működéséhez, a cég első körben nyolc hónapra bér- és járuléktámogatásban részesül.

Év végéig dolgozhat a 420 ember a pécsi gyárban - Fotó: szekesfehervar.hu
Vezetőket is keres még a Harman – Fotó: szekesfehervar.hu

A Harman az év elején még arról számolt be, hogy a toborzást követően már júliustól beindítaná a termelést Pécsen; keverőpultokat, hangtechnikai eszközöket gyártanak majd itt. A toborzás már tart egy ideje, de nagy valószínűséggel ebben a hónapban már nem tudnak startolni.

Kis István, a HarmanBecker Automotive Systems Kft. ügyvezetőjét értük utol, aki elmondta: „a Harman jelentősen fejleszt, erősen dolgozik és bővít mind a 20 éve meglévő székesfehérvári (Automotive Divízió), mind az új pécsi (Professional Divízió) gyáraiban”.

Hozzátette: Somogyvári Lajos személyében a pécsi gyárnak is van már igazgatója, aki majd a helyi tevékenységek kapcsán többet tud mondani, amint a Harman-központtal a projektet érintő hivatalos kommunikációt egyeztetik.
A cég a Karrier Hungária állásközvetítő internetes oldalain többek között könyvelőt, műszaki embereket, raktárvezetőt, mérnököket keres.