A Harman toborzócégekkel veszi fel a munkásokat

Egyelőre még nem indult meg a munkaerő-felvétel a Harman pécsi üzemébe, miután még az Elcoteq volt épületegyüttesét át kell alakítani. 

hirdetés

Rengetegen érdeklődtek lapunknál is arról, hogy miként tudnak jelentkezni az amerikai nagyvállalat nyáron induló pécsi gyárába. Mint ismert, a hangtechnikai eszközöket gyártó vállalat Szilva utcai Elcoteq csarnokot használja majd, aminek átalakításához a város 150 milliós támogatást adott.

Harman Professional Kft. ügyvezetője, Preiszlerné Schweighardt Erzsébet közölte: a technológiai fejlesztés barnamezős beruházás során történik meg, a pécsi csarnokot azért kell átalakítani, mert a Harman vállalatcsoport biztosítója tűzvédelmi biztonsági rendszert ír elő, amely most még nincsen az épületben kiépítve.

– Már megkezdtük a gépek és hozzátartozó berendezések a megrendelését, a kulcspozíciót betöltő munkatársak keresése már folyamatban van. Ha már a berendezések telepítésének a végét látjuk, akkor kezdjük el a gyártósoron dolgozók, és a szakembereknek a felvételét, toborzását – mondta az igazgató.

Az ügyvezető szerint két év alatt szeretnének 420-450 főt felvenni. A munkavállalók kiválasztása toborzócégen keresztül történik majd, ez még nem indult el. Nagyjából 300 fő fizikai dolgozót, 120 teszttechnikust, mérnököt és egyéb logisztikai, HR, pénzügyi munkatársat szeretnének alkalmazni. A felvétel során pedig részletesen megfogalmazzák majd az elvárásokat is.

A Harman Automotive System Kft.-nek Székesfehérváron már most több mint 2000 fős foglalkoztatotti létszáma van. A Harman International világszerte több mint 16 ezer embert foglalkoztat, európai, észak- és dél-amerikai, valamint ázsiai üzemeiben többek között luxuskategóriás autókhoz tervez, gyárt és értékesít csúcsminőségű autórádiókat, hangszórókat. Márkái között van a Harman/Kardon, a JBL, az Infinity és a Mark Levinson.