Sorozatos balestek Kertvárosban

Szombat délutánra, vagy csak november közepére állhat helyre a közlekedési rend a Nagy Imre – Maléter Pál utcai kereszteződésben – addig marad a sárga villoggó. Minden egy oszloptól függ.

hirdetés

Ha újat kell rendelni, november 9-éig biztosan sárgán villog a jelzőlámpa a forgalmas csomópontban.

Múlt pénteken hibásodott meg az egyik jelzőlámpa Kertvárosban. A Nagy Imre és a Maléter Pál utcák kereszteződésében a szakembereknek sikerült megjavítaniuk a villanyrendőrt, ám az hétvégén újra elromlott. Vasárnap aztán, amikor sárgán villogott a lámpa, halálos kimenetelű baleset történ ugyanott. Az ütközés során egy gépkocsi az egyik tartóoszlopot is kidöntötte.

Mindenszky Nikoletta, a Pécsi Rendőrkapitányság szóvivője elmondta: további két, sérülés nélküli baleset történt még a kereszteződésben. Azóta a reggeli és a délutáni csúcs idején rendőrök irányítják a forgalmat, napközben pedig többször megnézik: szükség van-e intézkedésre.

Varga Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. baranyai igazgatóságának üzemeltetési osztályvezetője közölte: két oszlopot döntöttek ki az autók a helyszínen. Az egyiket vasárnap, a másikat szerdán. Az illetékesnek a helyreállításhoz alkatrészeket, eszközöket kell beszereznie. Ha a raktáron lévő elbontott oszlop megfelelő, akkor szombat délutánra ismét működnek majd a lámpák. Ha viszont új oszlopot kell beszerelni, akkor csak november 9-e után készülnek el a munkálatokkal a szakemberek.

Azaz három hetet kell várni egy kereszteződés lámpáinak cseréjére.

[frame]Másutt sem kapkodnak

Hetekkel ezelőtt került ki egy terelőtábla a 6-os út Kodály Központ előtti szakaszára. Az út északi oldalán ugyanis megsüllyedt egy aknafedlap, ezért az egész külső sávot el kell hagyniuk az autósoknak, hogy ki tudják kerülni a sérült részt. Ez pedig dugókat okoz a csúcsforgalomban. A fedlap körül ugyanakkor az elmúlt napokban annyi változás volt észlelhető, hogy festékkel körberajzolták az aknát.[/frame]