Három csapás: lecsaptak a gyilkosra

B. Csaba ugyanazon a napon megverte, szeretkezett áldozatával, majd pedig megölte a nőt. A férfi – közvetve ugyan, de – értesítette rendőrséget is tettéről, ám később elbújt a rendőrök elől. Egy szekrényben találták meg, első fokon tényleges életfogytiglant kapott.

hirdetés

B. Csaba korábban több évet is élt együtt áldozatával, egykori élettársával, akivel 2009-ben szakított. A nő 2012-ben lépett élettársi kapcsolatba egy másik férfival, ám B. Csaba kinyomozta, hol él új párjával Mohácson. A gyilkosság napján felkereste a nőt otthonában, ahol a fia is élt. Itt a vádlott szóváltás közben megütötte a nőt, amitől felszakadt az áldozat szemhéja.

A történtek ellenére a nő és a férfi aznap együtt indult el Pécsre, s egy erdős részen meg is álltak, ahol a nő beleegyezésével szeretkeztek. A vádlott azonban ezt követően nem tudott uralkodni magán, újra indulatba jött, eszébe jutott, hogy nem vele él az asszony, szidalmazta áldozatát, végül egy zsinórral megfojtotta.

A gyilkosság után a férfi még a nő bankkártyájáról felvett 20 ezer forintot Bátaszéken, majd elindult Szegedre busszal. Bajáról azonban felhívta a gyámhivatalnál dolgozó ismerősét, akinek bevallotta a gyilkosságot – ő hívta a zsarukat.

A férfit végül Nagyharsányban kapták el, megpróbált elrejtőzni a rendőrök elől, akik azonban egy lakóház szekrényében rábukkantak a tettesre.

A többszörösen is büntette előéletű B. Csabát 2010 után személy elleni erőszak miatt kétszer is végrehajtandó szabadságvesztést kapott, ezért pedig vonatkozott rá a „három csapás” törvénye a 2012-ben elkövetett, harmadik erőszakos bűncselekmény, K. Henriett meggyilkolása miatt.

Az ügyben hétfőn, a Pécsi Törvényszéken tartott tárgyaláson Antal Gábor bíró kijelentette: a bíróság nem mérlegelhet, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéli a törvény értelmében B. Csabát, akit feltételesen sem lehet szabadlábra helyezni. Hozzátette: a tettes jó néhány lehetőséget kapott arra, hogy megváltozzon, de nem élt vele.

A bíró szerint személyisége normasértő, bizarr viselkedésű, narcisztikus, pszichotikus. A férfi beismerő vallomást tett, minden bizonyíték egyértelművé tette B. Csaba állítást.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen.